Artikel ter ondersteuning van een goed doel:

Eén jaar geleden zat Robert van der Kamp en zijn vriendin aan de keukentafel en we lazen een bericht over een visdag voor een ernstig ziek kindje. Erg aangedaan en ontroerd door het verhaal kregen ze ineens een idee. Voor één ziek kind een bijzondere dag organiseren is natuurlijk prachtig maar waarom niet voor meer kinderen en dan met, uiteraard, ook meer boten?

Na wat telefoontjes over en weer te hebben gepleegd met collega-vissers voelde hij een enorme enthousiasme om zo’n dag aan te kunnen bieden. Omdat dit wel een hele organisatie vergt en je met allerlei zaken rekening moet houden heeft hij de HSF Groningen/Drenthe benaderd of zij misschien mij daarin konden ondersteunen. De HSF vond dit echter een geweldig initiatief en bood vrijwel direct aan om de dag samen te gaan organiseren.
Zo gezegd zo gedaan! De doelgroep werd bepaald en alles werd geregeld.

Ook dit jaar gaat Visgids Groningen weer een visdag voor de jeugd organiseren. In samenwerking met de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe en vele vrijwilligers gaan we de kids die het wat minder hebben getroffen in deze wereld een fantastische visdag bezorgen.

De locatie is net als vorig jaar Camping De Waterwolf. De eigenaar, Bert Brink als ook de havenmeester Jan hebben het terrein én trailerhelling weer belangeloos beschikbaar gesteld.

Tot nu toe hebben we al een flink aantal aanmeldingen mogen ontvangen. Hoewel het programma voor die dag nog niet helemaal bekend is zal het vissen met de boot een centrale rol gaan spelen.

Mocht je dit nu lezen en ook over een compleet ingerichte visboot beschikken en heb je ook voldoende hengelsportmateriaal waar de kids gebruik van kunnen maken en heb je 5 juli 2014 nog leeg in agenda? Geef je dan op door middel van een email naar info@visgidsgroningen.nl met daarin je naam, adres, woonplaats én telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken. Wil je meer informatie? Bel naar Robert (06-23562166) of Marjan (06-22245936).

Goed om te weten:
• er wordt uiteraard gezorgd voor de inwendige mens tijdens deze dag
• er is een mogelijkheid om de avond ervoor al te komen kamperen op de locatie (wel zelf tent e.d. meenemen)
• de vergunningen zijn geregeld
• zelf hengelsportmateriaal voor de kids meenemen

Kijk hier voor een impressie en verslag van vorig jaar!

Robert van der Kamp
www.visgidsgroningen.nl

© Tekst / Fotografie: Robert van der Kamp / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.