Wil je ook de 70 beste vliegvissers op forel van Nederland zien strijden om de titel Kampioen Vliegvissen op Forel 2014? Kom dan op zaterdag 25 oktober naar Visdorado ‘de Kool’ in Heelweg

Vliegvissen is toch wel de mooiste vissport die er is. Vol actie, glooiende en strakke lijnen, strijden dit jaar weer 14 teams vanuit heel Nederland, met ieder 5 finalisten in de finale van het NK Vliegvissen op Forel 2014. Dit prachtige evenement, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Van Forellenvisvijvers (NVVF), wordt ieder jaar op een andere locatie gehouden en dit jaar is Visdorado ‘de Kool’ aan de beurt gelegen in het dorpje Heelweg, nabij Doetinchem en Varsseveld.

De finalisten zijn geselecteerd uit voorrondes die gehouden zijn bij de deelnemende vijvers. De beste vijf vliegvissers van iedere vijver, totaal dus 70 vliegvissers, mogen naar dit NK.

Teamkampioenschap Vliegvissen op forel
Naast het individuele kampioenschap zal er ook een Teamkampioenschap gehouden worden. Hierin strijden alle teams van de deelnemende forellenvisvijvers, die samengesteld worden aan de hand van de geselecteerde finalisten per vijver, tegen elkaar. Ook dit beloofd een spannende finale te gaan worden!

Wil je extra oefenen op de dag voor de finale?

Op 24 oktober bieden wij de deelnemers de mogelijkheid nog even te oefenen voor dit spektakel.
Vanaf 8.00 tot 16.30 kan men vissen op de vliegvisvijver, alwaar het kampioenschap gehouden wordt. Aansluitend bestaat de mogelijkheid af te sluiten met een goed verzorgd broodje shoarma (2 p.p.) met saus, rauwkost en frites.

Kosten voor het vissen bedragen € 17,50 p.p.
Vissen en eten kost € 25,00 p.p.

Er bestaat de mogelijkheid om te overnachten, wees er snel bij want de mogelijkheden zijn beperkt.

Mocht je gebruik willen maken van dit arrangement, dan kan je je aanmelden bij:
info@de-kool.nl of telefonisch 0315-231995.

Extra uitleg over de finale

Bij het vliegvissen wordt de forel gevangen met een veelal handgemaakte vlieg. Het is de kunst om de natuur zo goed mogelijk na te bootsen en daarmee het voedsel waarmee de forel zich op dat moment voedt, zo goed mogelijk na te maken. Om de vlieg te binden wordt er gebruik gemaakt van vele materialen zoals; veren, kraaltjes, spiegeltjes en draadjes. Daarmee worden de insecten en larven nagemaakt die dan dienen als het kunstaas. De vliegvisser maakt gebruik van een lange lichte vliegenhengel om het kunstaas te werpen.


Voorbeelden van een droge vlieg en een nimfje (imitatie van een larve) : een Kokerjuffer en Vers de vase gebonden door Henk Smits en Bert van den Heuvel namens Vliegvisclub “De Kokerjuffer”.

Catch en Release
Ook dit jaar wordt er Catch en Release toegepast; Eenmaal een forel gehaakt, dan wordt deze in het water onthaakt en weer los gelaten. Dit is mogelijk omdat er alleen met een enkelvoudige weerhaakloze haak gevist mag worden.

Wil je niks missen?

Kom dan zeker een kijkje nemen. Dit Vliegensvlugge en Mega Spannende jaarlijkse Vliegvis evenement is voor Iedere Vliegvisliefhebber zeker de moeite waard. De 70 beste vliegvissers op forel van Nederland op één dag langs de waterkant. Dat zie je niet elke dag!

De supporters
Om de vis en vissers niet uit hun concentratie te halen, is het niet toegestaan om op de visstek zelf te komen, maar er is prima uitzicht voor supporters vanaf de kant. En natuurlijk kunt u ook heerlijk vertoeven in onze feesttent onder het genot van een hapje en een drankje. De Kampioenschappen beginnen om 08:00 uur ’s ochtends en de dag eindigt 18.30 uur met de prijsuitreiking. Wij hopen op een sportieve en gezellige finaledag en wensen iedereen heel veel succes !!!

Website: www.nkforelvissen.nl / deforelvisser.nl

Hopelijk tot ziens op 25 oktober bij:

Visdorado ‘De Kool’
Molenweg 4
7055 AX Heelweg kaart >>
Tel.: 0315 231995
Internet: www.de-kool.nl
Email: info@de-kool.nl

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com