Bekijk hier het laatste nieuws omtrent de finale van het NK Vliegvissen op Forel 2013:
Verslag super spannende finale NK Vliegvissen op Forel 2013 bij Heioord >>
Sfeerbeelden NK Vliegvissen 2013; beelden zeggen meer dan woorden!
Multismoke Rookovens op finale NK Vliegvissen op Forel 2013 bij Heioord >>
Ben van der Meer Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2013 (kort verslag) >>
Einduitslag NK Vliegvissen op Forel 2013 >>
Reglement – NK Vliegvissen op Forel >>
Foto’s van de Kampioenen in actie!

Wil je ook de 60 beste vliegvissers op forel van Nederland zien strijden om de titel Kampioen Vliegvissen op Forel 2013? Kom dan op 19 oktober naar Forellenvijver Heioord in Neeritter.

Vliegvissen is toch wel de mooiste vissport die er is. Vol actie, glooiende en strakke lijnen, strijden dit jaar weer 12 teams vanuit heel Nederland, met ieder 5 finalisten in de finale van het NK Vliegvissen op Forel 2013. Dit prachtige evenement, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Van Forellenvisvijvers (NVVF), wordt ieder jaar op een andere locatie gehouden en dit jaar is het de beurt aan de forellenvisvijvers in het mooie Midden-Limburg bij Heioord; Visparadijs in een prachtige natuur!

De finalisten zijn geselecteerd uit voorrondes die gehouden zijn bij de deelnemende vijvers. De beste vijf vliegvissers van iedere vijver, totaal dus 60 vissers, mogen naar dit NK.

Bij het vliegvissen wordt de forel gevangen met een veelal handgemaakte vlieg. Het is de kunst om de natuur zo goed mogelijk na te bootsen en daarmee het voedsel waarmee de forel zich op dat moment voedt, zo goed mogelijk na te maken. Om de vlieg te binden wordt er gebruik gemaakt van vele materialen zoals; veren, kraaltjes, spiegeltjes en draadjes. Daarmee worden de insecten en larven nagemaakt die dan dienen als het kunstaas. De vliegvisser maakt gebruik van een lange lichte vliegenhengel om het kunstaas te werpen.


Voorbeelden van een droge vlieg en een nimfje (imitatie van een larve) : een Kokerjuffer en Vers de vase gebonden door Henk Smits en Bert van den Heuvel namens Vliegvisclub “De Kokerjuffer”.

Ook dit jaar wordt er Catch en Release toegepast; Eenmaal een forel gehaakt, dan wordt deze in het water onthaakt en weer los gelaten. Dit is mogelijk omdat er alleen met een enkelvoudige weerhaakloze haak gevist mag worden.

Naast het individuele kampioenschap zal er ook een teamkampioenschap gehouden worden. Hierin strijden alle teams van de deelnemende forellenvisvijvers, die samengesteld worden aan de hand van de geselecteerde finalisten per vijver, tegen elkaar. Ook dit beloofd een spannende finale te gaan worden!

Wil je niks missen?

Kom dan zeker een kijkje nemen. Dit Vliegensvlugge en Mega Spannende jaarlijkse Vliegvis evenement is voor Iedere Vliegvisliefhebber zeker de moeite waard. De 60 beste vliegvissers op forel van Nederland op één dag langs de waterkant. Dat zie je niet elke dag!

Om de vis en vissers niet uit hun concentratie te halen, is het niet toegestaan om op de visstek zelf te komen, maar er is prima uitzicht voor supporters vanaf de kant. En natuurlijk kunt u ook heerlijk vertoeven in onze feesttent onder het genot van een hapje en een drankje. De Kampioenschappen beginnen om 08:00 uur ’s ochtends en de dag eindigt 18.30 uur met de prijsuitreiking. Zie voor meer info over de deelnemende vijvers, de stekverdeling en de dagindeling ons draaiboek >>.
Wij hopen op een sportieve en gezellige finaledag en wensen iedereen heel veel succes !!!

Website: www.nkforelvissen.nl / deforelvisser.nl


Hopelijk tot ziens op 19 oktober bij:

Forellenvijver Heioord

Rutjensstraat 6

6014 RE Neeritter
 kaart >>
Tel. 0475 – 566609

Email: info@heioord.com
Internet: www.heioord.com

Het NK Vliegvissen op Forel 2013 wordt gesponsord door:

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com