Het is zaterdag 9 april. Het visseizoen is weer begonnen en eindelijk is er weer een wedstrijd waarin de mannen van de jongens gescheiden kunnen worden. De eerste voorronde voor het NK Forelvissen staat op het punt van beginnen. Over het weer mogen we niet klagen. Er staat een straffe, koude wind, maar de zon is er ook volop en dat maakt veel goed. Bovendien is de golfslag op het water gunstig voor de vangst, wat het bijna moeilijker maakte om niks te vangen dan iets. In 6 rondes van 30 minuten is er de kans te laten zien wat je in huis hebt. Om het zo eerlijk mogelijk te houden werd na elke ronde een aantal plaatsen doorgeschoven. Met zonnebrillen en petten gewapend begonnen 19 liefhebbers (waaronder 1 vrouw) om half twee te strijden om de punten, een prijs en vooral de eer.

Al gauw werden de ambities van Peter Negerman duidelijk. De ene na de andere forel was de klos.
Uiteindelijk zou hij er 11 vangen en daarmee deze wedstrijd winnen. Naar eigen zeggen hadden het er nog een paar meer moeten zijn, maar desondanks is een belangrijke stap gezet om bij de eertse vijf te eindigen richting kwalificatie voor het NK.

Guido Brauckmann is de meest constante door in elke ronde minimaal 1 forel te vangen. Met een enorme eindsprind door in de laatste ronde vier forellen te vangen komt hij nog dicht bij de koploper. Maar op 1 vis eindigen op de 2e plaats is toch een prima prestatie.
Rob Hens komt wat laat op gang, maar met een sterke tweede helft mocht hij toch nog op het podium staan. Wat zou hij veranderd hebben? Met zeven gevangen vissen heeft hij zo toch mooi 6 punten voor het klassement aan de haak geslagen. De grote onvoorspelbaarheid maakt het forelvissen zo interessant. Kijk naar Sebastiaan Swalef: ’s ochtends de ene na de andere vangen om ’s middags teleurgesteld en zonder 1 forel vroegtijdig het strijdtoneel te verlaten… Een enkeling had zijn dag niet en ving vlees noch vis. Maar als anderen er 10 en 11 kunnen vangen is er van pech of geluk weinig meer te spreken.

Hieronder in overzicht de top-8 van de wedstrijd. Tussen haakjes het aantal gevangen vissen.
1. Peter Negerman (11) = 10 punten.
2. Guido Brauckmann (10) = 8 pnt.
3. Rob Hens (7) = 6 pnt.
4. Rudy Karjasemita (6) = 5 pnt.
5. Ravi Narain (6) = 4 pnt.
6. Martin den Harder (5) = 3 pnt.
7. Louise Karjasemita (5) = 2 pnt.
8. Cor Schouten (4) = 1 pnt.

De volgende wedstrijd zal zijn op 14 mei en de laatste voorronde is op 3 september.

Heel veel visplezier allemaal!
Team Forellenvisvijvers De Huif in Lelystad
Website: forellenvisvijversdehuif.nl

© Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com