Dinsdag 18 mrt. waren Frans en ondergetekende bij forellenvijvers ’t Mun in Appeltern. De reden van dit bezoek was een verslag te maken voor de forelvisvijvers van de maand: voor de maand april.

Bij binnenkomst in het restaurant, zag ik direct Oscar zitten en gelijk dacht ik een leuke kandidaat voor de viskoffer van:
Na eerst een koffie van Donna gedronken te hebben, stapte ik op Oscar af en vroeg hem of hij mee wilde werken aan een artikel over zijn viskoffer. Natuurlijk was zij antwoord!

Oscar bezoekt zeer regelmatig de visvijvers van ’t Mun, en helpt daar regelmatig als assistent en vrijwilliger.

Oscar, wat is het belangrijkste en mag zeker niet ontbreken?

Als forelvisser heb je natuurlijk diverse belangrijke spullen die niet mogen ontbreken tijdens het forel vissen. Maar het belangrijkste wat ik in me koffer vind zijn toch wel hoofdzakelijk mijn dobbers. Maar wat ik nog meer belangrijk vind zijn de haken, lood, wartels, fluorcarbon, en natuurlijk de onthaker.

Wat is het duurste artikel wat je in je koffer hebt?

Het duurste onderdeel in mijn foreltas is denk ik wel mijn assortiment dobbers. Je heb zo verschrikkelijk veel verschillende dobbers, kwa gewichten en uitstraling, dat ik inmiddels al twee boxen vol heb.

Heb je artikelen in je koffer, die je zelf gemaakt hebt?

Dat zijn hoofdzakelijk mijn onderlijnen. Deze zijn op gewicht klasse geselecteerd. Dit zijn diverse onderlijnen met diverse trekkrachten, kwa fluorcarbon lijn, die je gebruikt.

Wat is nu op en ga je bij kopen?

Wat bij mij op is in mijn foreltas ??? Dat is een vraag die bijna niet voorkomt bij mij. Ik hou altijd alles zeer goed bij kwa assortiment. De artikelen die ik veel gebruik, daarvan zorg ik dat ik voldoende op voorraad heb. Ik bestel wel regelmatig powerbait van berkley en wasmotten. Dat zijn wel artikelen die ik veel bestel en snel opraken in mijn foreltas.

Welke artikelen heb je altijd in je koffer, maar gebruik je eigenlijk nooit?

Dat is ook zo’n vraag die bijna niet bij mij voorkomt. Natuurlijk heb je wel eens een dobber die je niet meer gebruikt, maar dan is het moment daar om er afscheid van te nemen en dan aan iemand langs de forelvijver weg te geven. Als je ziet dat hij het goed gebruiken kan, zodat hij gewoon weer lekker verder kan forellen, dan is toch wel een belangrijk iets bij mij.

Heb je ook een geluksbrenger / mascotte in je koffer?

Ik heb niet iets in me koffer zitten wat geluk brengt, maar als ik ga forellen, heb ik wel altijd een armband om die mij altijd geluk brengt tijdens het forellen.

Welk artikel voor in je viskoffer, staat nog op je verlanglijstje?

Ja dat is een vraag waar ik wel een leuk antwoord op heb. Ik mis nog in mijn viskoffer een onderwater camera, waar ik mee kan zien hoe mijn aas onderwater zijn werk doet, en hoe de forel mijn aas pakt tijdens de aanbeet.

Hoe oud is je koffer ongeveer (heb je hem cadeau gekregen of gekocht)?

Mijn foreltas is ongeveer een half jaar oud. Ik wissel veel van materiaal, omdat er altijd veel mooie nieuwe spullen op de markt komen. De inhoud van mijn koffer is ongeveer een jaar of 10.

Wat vindt je handig aan je koffer en wat vooral niet.

Ik heb eigenlijk geen viskoffer maar een aasrek. Wat ik handig vind aan een aasrek is, dat ik alles binnen handbereik heb. Ik heb daarvoor wel diverse aanpassingen gedaan, zodat het nog efficiënter kan werken tijdens het forellen, zoals de powerbait rek en de hoogte van het rek.

Oscar, wou jij verder nog iets kwijt?

Beste forelvisser, wat ik jullie allemaal nog wil mee geven is; Zie je iemand langs de waterkant staan en snap je iets niet, wees dan niet bang en vraag het gewoon. De meeste forelvisser zullen je helpen om er ook voor jou een leuke dag van te maken.

Wim ter Wielen

© Tekst / Fotografie: Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je ‘de viskoffer van …’ een leuke rubriek? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.