Over de inhoud:

Wat is het belangrijkste en mag zeker niet ontbreken?
Dat is natuurlijk het aas om te kunnen vissen op forel. Hier gebruik ik diverse soorten aas, zoals:
Powerbait en imitaties van motten en morio’s en natuurlijk aas zoals: motten en morio’s.
Af en toe gebruik ik ook wel eens meelwormen, wormen en of maden.

Wat is het duurste artikel wat je in je vistas/-koffer hebt?
De etui van Berkley voor het beschermen van mijn glasloodjes.
Daarnaast zijn alle glasloodjes een dure investering. Die heb ik dan ook netjes in de Berkley etui zitten.
Deze etui is hier speciaal voor gemaakt en beschermd ze goed.

Heb je artikelen in je vis tas/-koffer, die je zelf hebt gemaakt?
De dobbers waar ik tegenwoordig mee vis heb ik zelf gemaakt. Omdat de dobbers die je koopt, bijna allemaal een rode of oranje topje hebben. De gekochte dobbers voldoen nog niet eens aan mijn wensen. Ik pas ze aan of ik gebruik ze niet meer. Ik heb problemen met de rode of oranje topjes, omdat ik die moeilijk kan zien op afstand. Daarom gebruik ik liever een geel of fluor geel topje en maak ik ze tegenwoordig zelf.

Wat is nu op en ga je bijkopen?
Dat zijn de potjes van Powerbait in de kleuren: zwart en wit.
Ik vis meestal met twee of drie kleuren combinaties van de kleuren: Zwart / Wit en Geel / Chartreuse.
Met of zonder geurstoffen zoals: Knoflook of Crustacea. En die vis ik met een Eenden voetje, zodat je tergend langzaam kan vissen als het nodig is.

Welke artikelen heb je altijd in je vistas/-koffer, maar gebruik je eigenlijk nooit?
Dat zijn een vis tang en diverse rollen vislijn. Die zitten eigenlijk overbodig in mijn vis tas en nemen onnodig ruimte in, maar mocht een keer de haak zo zitten dat de hakensteker de haak niet loskrijgt, dan heb ik die tang nodig. En de vislijnrollen kan je maar nodig hebben als de vislijn op de spoel van je molen een keer zo gekruld en gekinkt is dat je hem moet vervangen.

Heb je ook een geluksbrenger/mascotte in je koffer?
Nee niet echt, ik vis wel graag in een bepaalde combinatie zoals: hengel en dobbers met glaslood i.p.v. gewoon lood. Ik heb wel favoriete hengels: de Shimano Aspire Ultra TR 4 GT en Catana DX TE 1 GT.
De Aspire voor het vissen op zalmforel en de Catana op de wat kleinere forellen. Maar dat is persoonlijk, men kan natuurlijk ook de Aspire voor de kleinere forellen gebruiken, want dan voldoet hij ook heel goed. Alleen de hengel is een beetje te zwaar voor deze visserij, vind ik persoonlijk.

Welk artikel voor in je koffer, staat nog op je verlanglijstje?
Ik heb niet echt een verlanglijstje, maar ik zou graag de hengel van Shimano Catana nr. 2 nog willen hebben, dan heb ik de serie compleet 1 t/m 4. Maar je moet nog wat te wensen hebben, vind ik, dus hier zal wel een tijdje over heen gaan, voordat ik hem zal kopen. Deze past alleen niet in mijn vistas.
Of ik moet er tegen aanlopen dat ik de hengel tegen een spotprijsje kan aanschaffen, je weet maar nooit.

Hoe oud is de vis tas/-koffer ongeveer? ( Heb je hem cadeau gekregen of gekocht?).
De vistas die ik gebruik heb ik ongeveer drie jaar nu. Het voordeel is dat de tas een isolerende laag heeft, want het is eigenlijk een koeltas van Shimano. Dat is natuurlijk een voordeel als je levend aas in je tas bewaard. Bij warm weer zal het aas beter bewaard blijven. En bij vorst zal je levend aas niet bevriezen.

Wat vindt je handig aan je vis tas/-koffer en wat vooral niet?
Ik vind het makkelijk/handig dat je de tas lekker om je schouder kan dragen, terwijl je in je handen andere dingen kan dragen. Echt nadelen kan ik niet aan mijn vistas vinden. Ik kan makkelijk mijn spulletjes kwijt, het heeft in het midden geen voorgemaakte vakken, behalve aan de voor- en zij- achterkant. Waar je ook weer kleine dingen kwijt kan.

10. Tot slot.
Ik vond het weer een eer om deze vragenlijst in te vullen. Bedankt dat ik hiervoor ben benaderd om het te doen. Hiervoor wil ik de Deforelvisser.nl bedanken en met name Chantal, Frans en Wim.

De visdag in Cothen was een gezellige visdag bij de vijver van de maand Juli 2014.

Het was een leuke bijeenkomst om elkaar weer eens te zien en te strijden om de eer. Frans en Wim tegen Paul en mij. Frans in zijn eentje heeft ons al verslagen, maar het gaat erom dat het gezellig was.

Bekijk hier foto’s van Karel Klaver in actie bij ’t Groenewoud :

Karel Klaver
Wim ter Wielen

© Tekst / Fotografie: Karel Klaver / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je ‘de viskoffer van …’ een leuke rubriek? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.