Het is alweer een paar jaar geleden dat wij onze camper gekocht hebben. Dit was een lang gekoesterde wens en zijn er ook dol op. Als we voor het eerst weer met de camper weggaan, dan zijn we de koning te rijk.

We hebben gezocht naar een leuke forelvijver met camping en dankzij het boekje van de NVVF vonden wij al gauw een paar forelvijvers die ons wel wat leken. Uiteindelijk hebben we eerst voor de Wolstek gekozen. Daarna ook nog eens andere vijvers bezocht, maar komt toch weer gauw op de vijver terug waar je in eerst instantie voor gekozen hebt.

De Wolstek vonden we allebei leuk en waren zeer enthousiast vonden het geweldig. De eigenaar en zijn vrouw zijn vriendelijke mensen en het zijn mooie vijvers, dus lekker vissen.

Helaas vist mijn vrouw niet, maar ach, op een gegeven moment leer je mensen genoeg kennen.

Het liefst vis ik in vijver 2; mooi helder water en je ziet dat het water van uitstekende kwaliteit is. Vraag me niet hoe ik het weet, maar ik weet het. Ik heb vele ander wateren meegemaakt, maar hier bij de Wolstek is het water gezond met gezonde en sterke vis natuurlijk.

Ik viste eerst met spinhengels en later met de Tremarella hengel. Ik ving er veel vis mee en had al gauw over de 20 mooie forellen te pakken. In het algemeen kun je goed vissen en vangen bij de Wolstek. Ik geniet al als ik er aan denk.


De lang gekoesterde wens. Als we voor het eerst weer met de camper weggaan dan zijn we de koning te rijk!

Maar later kwamen we op het idee om het ook eens ergens anders te proberen en dat werd visdorado “de Kool” in Heelweg, vlak bij Varsseveld. Fantastisch! Wat een enorm groot terrein met diverse forelvijvers van klein naar groot, een grote camping met genoeg plaats voor iedereen. En je zoekt maar een plaats, geen probleem. Ook staan er trekkerhutjes op het terrein. Heb je een keer zin om een weekend te vissen? Ook geen probleem, vraag ernaar.

Het grote voordeel van de Kool is, dat je vaak ook ’s avonds nog mag vissen, als je het even vooraf meldt. Je betaalt dan later aan Bert of Ellie, want je hebt vrij toegang tot de vijvers als campinggast.


Foto gemaakt tijdens het NK Forelvissen 2013 bij de Kool. Deze mensen hadden een perfecte plaats

Ook hier is het water van zeer goede kwaliteit. Dat merk je ook aan de vissen; geen grondsmaak of onsmakelijk uitziende vissen.

Een van de hoogtepunten vond ik toch wel de ontmoeting met de TFT die er hun wedstrijd hielden en vaker op bezoek zijn. Namen als Lars Lindemann, Derk Glinka, Eusebio de Bordeta Moran, Tom Brinkman enz., zijn beslist niet de minste vissers. Ik heb me echt met hun vermaakt en natuurlijk ook veel bijgeleerd.

Ik vis al meer dan 30 jaar op forel, maar als je bekijkt hoe onze sport is veranderd in de loop der jaren, dan kijk je toch soms wel eens terug op de begin periode. Toen viste we alleen met wormpje, maden of meelwormen. Powerbait bestond toen zelfs nog niet.

Wij hopen nog heel veel plezier te kunnen hebben van onze camper en zowel De Wolstek als de Kool zijn onze favoriete visvijvers bij uitstek.

En beide campings; leuke en aardige uitbaters, goede kantine met goede sanitaire voorzieningen, zowel de douches als de toiletten. Er is zelfs de gelegenheid om je gevangen vis in de diepvries te bewaren bij de Kool. Ze stellen meerdere grote diepvriezers hiervoor ter beschikking. Ideaal voor de camping-gasten!

Zolang ik vis lust, blijf ik vissen en dat is hopelijk nog heeeeeeeeeeeeel lang.

Willy Davina


Foto gemaakt tijdens NK Forelvissen 2013 bij de Kool. De vijver op de voorgrond met de camping erachter

Ook bij de Bij Forellenvijver Geulhof Mechelen (Limburg) kun je ook vissen op forel i.c.m. een plaats op de camping die ernaast ligt


Er zijn nog meer vijvers waar je kunt camperen en vissen op forel zoals; Recreatieboerderij van Langeraad (Zeeland)

Lees hier het verslag van Henk Smits over het het jaarlijks terug kerend vis- en kampeerweekend:
Familie vis- en kampeerweekend bij de Woldstek was superrrrrrr >>

Forellenvisvijvers & minicamping De Woldstek
Koekangerweg 9 A
7961 LZ Ruinerwold kaart >>
Tel.: 0522452155
Internet: www.dewoldstek.nl
Email: info@dewoldstek.nl
Email: camping@dewoldstek.nl

Tot ziens bij:

Forellenvijvers De Kool
Molenweg 4
7055 AX Heelweg kaart >>
Tel.: 0315 231995
Internet: www.de-kool.nl
Email: info@de-kool.nl

Tot ziens bij:

Forellenvijver Geulhof Mechelen
Eperweg 9-11
6281 NA Mechelen kaart >>
Tel.: 043-4552527
Internet: www.geulhof.nl/visvijver/
Email: visvijvers@geulhof.nl

Tot ziens bij:

Recreatieboerderij van Langeraad
Weelweg 3
4321 AH Kerwerve kaart >>
Tel.: 0111412547
Internet: www.recreatievanlangeraad.nl/
Email: info@recreatievanlangeraad.nl

© Tekst / Fotografie: Willy Davina / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit ook een leuk en informatief artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.