Ik heb nu een prangende vraag….. Met welke kleur powerbait kun je het beste vissen? Als ik naar al mijn potjes en die van mede forelvissers kijk, lijken we veel op kunstschilders. Het is een mooi pallet. Er komen steeds nieuwe kleuren op de markt. Waarom deze vraag?

Een tijdje geleden kreeg ik in mijn Facebookbox een Youtubefilmpje van een van onze Duitse vrienden. Pure promotie voor powerbait. Ze sloten echter af met drie kleuren die je zeker moet hebben. Vooral voor beginners. Zwart, wit en groen. Je vangt dan zeker forel. Met groen heb ik veel gevangen en met de combinatie wit/zwart ook. Van de andere kant was ik eens bij De Zuilen in Hillegom en die hadden een geelachtig kleurtje en daar ving ik de ene forel naar de andere mee. Tot een kanjer toe. Wat is de kracht van de kleur van powerbait……

Er zijn forelvissers die beweren dat forellen geen kleuren zien. Ze gaan af op de trilling die de eendenvoet, het wokkeltje en noem maar op maken. Nog even en ik plak er een tweede vraag aan vast… Is de vorm van presentatie belangrijker dan kleur? Oeps. Heb ik het toch gedaan…. Welke forelvisser kan mij een sluitend antwoord geven?

Beken kleur of vorm!

Bekijk hier de vele soorten Forellendeeg, Powerbait, Amino-flash en TFT Trout Finder Bait.


Frans van den Broek

Bekijk hier een artikel over het vissen op forel met powerbait:
Forelvissen met Powerbait >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk blog-artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.