De Gouden Vis is een forelvisvijvers in het hart van Brabant met een Joegoslavisch tintje. De redactie van Deforelvisser bracht er een bezoek en maakte een uitgebreid verslag. LET OP: Inmiddels is De Gouden Vis in 2017 overgenomen door De Biestse Oevers op de zelfde locatie >>

_Vijver_van_de_maand_10

Forelvijver van de maand oktober

Dinsdag 29 september reis ik af voor de vijver van de maand oktober. Die dag ga ik naar De Gouden Vis in Biest Houthakker in Noord-Brabant. Biest Houthakker is een klein dorp van 850 inwoners en maakt deel uit van de provincie Hilvarenbeek, gelegen aan het Wilhelminakanaal nabij Tilburg. Ook safaripark “de Beekse Bergen” ligt op een steenworp afstand. Ik rij via de brug over het kanaal naar de vijver en arriveer om 10:30 uur bij de zonovergoten vijvers. De eerste fietsers zijn al gearriveerd om te genieten op het terras. Het is dan al 18 graden, dus dat beloofd een mooie dag te gaan worden.

LET OP: De Gouden Vis is in 2017 overgenomen door De Biestse Oevers op de zelfde locatie >>

IMG_4948_intro_goudenvisIMG_4960

Vissen en vangsten in de morgen

Ondertussen zijn Wim ter Wielen en Nol van Zoest ook gearriveerd en inspecteren eerst de vijvers. Diverse vissers zijn ’s morgens om 07:30 uur al begonnen en kunnen vissen tot 12:30 uur. De vangsten zijn redelijk en er wordt al een plek uitgezocht voor onze vissessie in de middag.

Een impressie van het vissen in de morgen:

P9290041

Kennis maken met Besim Dautovic

Ik maak ondertussen kennis met Besim Dautovic. Door zijn klanten wordt hij Besko genoemd, wat blijkbaar iets gemakkelijker uit te spreken is. Ik noem hem liever bij zijn echte naam; Besim. We genieten eerst even van de zon en een lekkere kop koffie op het terras.

P9290001 P9290004

Besim Dautovic afkomstig van voormalig Joegoslavië

Besim Dautovic is afkomstig van voormalig Joegoslavië en verhuisde 18 jaar geleden naar Nederland, Capelle aan de Ijssel. 2 jaar later verhuisde hij naar Tilburg. Hij startte een eigen bedrijf in auto-elektronica, tuning en meer. Vorig jaar gaf een klant en curator van hem aan dat er een mooi bedrijf te koop stond in een hele mooie omgeving en dat stond hem wel aan. Hij stopte met zijn autobedrijf en ging vol overgaven voor de nieuwe forelvisvijver. “De toekomst zal moeten uitwijzen of dit de juiste keuze was”, aldus Besim. Tot nu toe bevalt het in ieder geval zeer goed.

IMG_5143_Besim-Dautovic

Het begin van De Gouden Vis

Begin 2014 begon Besim Dautovic aan zijn nieuwe avontuur de forelvisvijvers in Biest-Houthakker, welke zo’n 12 jaar geleden zijn aangelegd. De vijver heette toen “De Biestse Oevers”. Het bleek al snel geen makkelijke opgave. De vijvers en het pand waren sterk verwaarloosd door de vorige eigenaar en er was al geruime tijd niet of nauwelijks onderhoud gepleegd. Er was heel veel kapot en soms leek het wel of het bewust vernield was. Werk aan de winkel dus!

Allereerst moest de waterkwaliteit en het zuurstofgehalte van de vijvers weer op orde gebracht worden. De oevers langs de vijvers werden vervangen, want die waren grotendeels verrot. Er kwam nieuw grind in de oevers en de bewaarbakken voor de vis werden vernieuwd.

Ook werd het pand stevig onder handen genomen, zodat het weer een plek zou worden waar de mensen graag willen vertoeven en feesten. Door de verwaarlozing van de vijver, waren de klanten ook weggebleven en het was zaak om deze weer terug te krijgen.

Een jaar later blijkt dit zeer goed gelukt te zijn en is het met recht weer “Een plek waar jij met je vrienden wil zijn”, zoals Besim op de website schrijft. Het klantenbestand is in een jaar tijd meer dan verdubbeld en hij is dan ook zeer tevreden.

IMG_5116_verrot

Visleverancier De Gouden Vis

De forellen die worden uitgezet bij De Gouden Vis zijn van uitstekende kwaliteit. Dat kan ook niet anders, want het zijn de beroemde “Eifelforellen” van Mohnen uit Stolberg, nabij Aken in Duitsland. Ze rijden met zeer schone auto’s, schone bakken en het zuurstof in de bakken is altijd op peil. Besim: “Ze zijn wel een stuk duurder dan de forellen uit Denemarken, maar de kwaliteit is echt super, dus dat is het mij waard”. Een sterke vis die veel sport op levert. De tevredenheid van de klanten staat bij mij voorop.

IMG_5132_eifelforellen

Beroemde “Eifelforellen” van Mohnen uit Stolberg, nabij Aken in Duitsland:

De Gouden Vis waterkwaliteit

Het water in de vijvers en de voorraadbakken van de Gouden Vis wordt gevoed en ververst met water dat via een grondpomp uit 180 meter diepte komt. Dit water wordt d.m.v. pompen door alle vijvers rond gepompt. De kwaliteit van dit water is dus altijd van uitstekende kwaliteit. D.m.v. computers wordt het zuurstofgehalte, de temperatuur en meer constant in de gaten gehouden en kan er meteen, daar waar nodig, worden ingegrepen. Hierdoor is er nauwelijks sterfte van forel, zelfs niet tijdens de hete zomermaanden en wordt er ook in de zomerperiode goed gevangen.

IMG_4974_computers

De forelvisvijvers De Gouden Vis

Er zijn 3 forelvisvijvers bij De Gouden Vis.

Vijver 1: Op deze vijver (de voorste vijver aan het terras) wordt 1 zalmforel van 1 kilo en 2 regenboogforellen van 500 gram opgezet.

Vijver 2: Op deze vijver wordt hetzelfde uitgezet als op vijver 1 met dezelfde prijs.

Vijver 3: worden 5 regenboogforellen van 500 gram opgezet en deze is iets goedkoper.

Kinderen tot 12 jaar krijgen extra korting en voor hun worden 3 regenboogforellen van 500 gram opgezet. Zij kunnen alleen vissen op vijver 2 en 3.

Tevens is er de mogelijkheid om de vijvers in zijn geheel of half af te huren.

Een impressie van de forelvisvijvers:

IMG_5107

Alle visbenodigheden zijn bij De Gouden Vis verkrijgbaar of te huren. Dus heb je geen hengel of aas? Geen probleem, die kun je bij de vijver horen en/of kopen.

Reglement De Gouden Vis

Er mag slechts met één hengel gevist worden.

Je mag bij de Gouden Vis alleen vissen met natuurlijk aas (zoals; meelwormen, maden, wasmotlarven, morio’s) en/of forellendeeg, geen visjes. Het vissen met kunstaas, twister, dreg, jigs, blinker enz. is NIET toegestaan.

De vis dient eerst gedood te worden en daarna pas onthaakt. Bewaar je vis altijd in een koelbox, niet in een leefnet.

Gouden_vis_reglement

Hele jaar open, Flexibele tijden & betere vangsten

De Gouden Vis is het hele jaar geopend en je kunt er dus het hele jaar vissen.

Het mooie van de Gouden Vis is dat je er kan komen vissen, wanneer het je uitkomt. Je kunt zelf bepalen op welk tijdstip je begint en kunt dan 5 uur vissen. Dit geldt nu alleen nog voor vijver 2 en 3. In de winterperiode zal dit ook mogelijk zijn op vijver 1.

Besim merkte dat het een probleem was voor veel mensen om op de aangewezen tijden te starten met vissen. De kinderen moeten eerst naar school, vissers moeten eerst nog met iemand naar het ziekenhuis, er moet gewacht worden tot de man of vrouw naar het werk is etc. Er waren allerlei redenen waarom de vaste tijden een probleem waren voor veel mensen. Vandaar dat Besim heeft gekozen voor flexibele tijden. Het is wel wat meer werk, omdat er nu soms ieder uur vissen uitgezet moeten worden, maar het heeft ook een groot voordeel. Bij iedere visuitzet wordt de forel ook weer actiever en dat levert betere vangsten op.

Visuitzet van regenboogforellen, zalmforellen en goudforellen:

P9290055

Spaarkaart bij De Gouden Vis

Ga je vissen bij de Gouden Vis, dan krijg je een spaarkaart. Bij iedere visbeurt ontvang je een sticker die goed is voor een korting van maar liefst euro 1,20. Bij een volle kaart met 14 stickers mag je een keer gratis vissen op vijver 1 of 2. Deze actie geldt alleen voor de vijvers 1 en 2.

IMG_4971_spaarkaart

Evenementen bij De Gouden Vis

Er worden allerlei evenementen georganiseerd voor de visser zoals de Junioren Cup, een eigen competitie met mooie prijzen, voorrondes voor de NK’s en kanjerdagen. Ook worden er regelmatig goudforellen uitgezet.

Voor de vaste klanten zijn er speciale wedstrijden met bbq of soep. Ze kunnen dan onbeperkt vissen en eten voor slechts euro 30,- per persoon. Als de klanten tevreden zijn, dan ben ik ook tevreden. Dat is heel belangrijk voor Besim.

Daarnaast is Besim ook sociaal zeer actief en laat hij bijvoorbeeld gehandicapte kinderen voor een hele speciale prijs en gratis hengels een dag vissen. Een mooi gebaar om voor deze kinderen iets extra’s te doen.

NK_Junioren

Paviljoen met restaurant en terrassen bij De Gouden Vis

Naast vissen is De Gouden Vis ook een ideale plek voor wandelaars en fietsers om te vertoeven op het prachtige terras met zicht over de vijvers of binnen in het gezellige Paviljoen. Vorig jaar heeft Besim de terrassen uitgebreid en biedt plaats aan vele gasten. Je kunt er genieten van een bakje koffie, wat fris of een lekker pintje.

Een impressie van het gezellige terras:

IMG_5127

Uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten uit eigen keuken

Tevens heeft De Gouden Vis een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten uit eigen keuken die allemaal zelf gemaakt worden. Wij hebben enkele broodje geprobeerd. De presentatie is perfect en ze smaakte heerlijk! De invloeden uit de Balkan zijn duidelijk merkbaar en kenmerken zich door de goede kwaliteit en structuur van het vlees en de vis. In de Balkan grazen de koeien nog op hoge weides met fris gras en die kwaliteit wil Besim graag evenaren in zijn eigen keuken.

IMG_5013_broodjes

Besim had zelf geen ervaring met het vissen, maar met het koken des te meer. Het zit bij hem in de familie daar zijn moeder 15 jaar lang een restaurant gerund heeft in voormalig Joegoslavië. Zijn broer runt een eetcafé en zijn zwager een sjiek restaurant. De keuken is hem dus zeker niet vreemd!

Vorig jaar begon Besim met een zeer uitgebreide menukaart met vele lekkere gerechten en heeft uiteindelijk de gerechten op de kaart overgehouden die de mensen het lekkerste vinden in de regio Tilburg. Naast de vele belegde broodjes met zalmforel, gezond, kaas, pittige worst, kip krokant of kroket kun je er ook terecht voor bbq-gerechten, speciaal uit eigen keuken. In eigen keuken worden gerechten bereid op de bbq zoals; cevapcici en Pleskavica (gehakt rundvlees, typische gerechten uit de Balkan), hotwings, kipsate, kalfs ossenhaas medaillons en diverse hamburgers. Je kunt er terecht voor heerlijke frisse salades, maar ook friet, een broodje frinkandel, kipfilet, salami, kaas, ei, worstenbroodje, pannini of tosti behoort tot de mogelijkheden. Voor ieder wat wils dus!

De menukaart bij de Gouden Vis:

IMG_5020

Familiedag, personeelsfeest of verenigingsuitje

De vijvers en het paviljoen lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld een familiedag, personeelsfeest of verenigingsuitje. Je kunt hierbij denken aan een uitgebreid buffet of lekkere borrel. Ook hier worden alle gerechten in eigen keuken gemaakt en kun je het eventueel combineren met een morgen of middag forelvissen. Vorige week nog verzorgde Besim een borrel voor een bedrijfuitje en plaatste nog een extra tent om alle mensen een warm en droog onderkomen te bieden. Weer een geslaagd bedrijfuitje.

Wilt U iets anders voor Uw personeel dan bowlen?

Overweeg eens een personeelsdag waarbij iedereen er gezellig uit is , lekker in de volle natuur. Forelvissen is het juiste woord! Fiscaal aftrekbaar als TEAM BUILDING !

Informeer eens bij ons over de mogelijkheden van gezellig vissen tot een All-INCLUSIVE arrangement. De Gouden Vis zoekt met U samen een passende arragement!

Een impressie van het Paviljoen en de keuken bij de Gouden Vis:

IMG_4968

Visser, wandelaar, fietser, bedrijf, vereniging of familie; Kom ook eens genieten van de gastvrijheid, mooie forelvisvijvers en overheerlijke keuken met invloeden uit de Balkan. Het is meer dan de moeite waard!

Tot slot over De Gouden Vis – In 2017 verandert in De Biestse Oevers

Bij de Gouden Vis wordt je zeer hartelijk ontvangen en staat Besim en het personeel altijd voor je klaar, zoals men dat gewend is in de Balkan. Kun je vissen op Eifelforellen van gemiddeld 500 gram en zalmforellen van 1 kilo van uitstekende kwaliteit. Kun je het tijdstip waarop je 5 uur komt vissen zelf bepalen. Kun je ook als wandelaar of fietser genieten van de Brabantse gezelligheid op de terrassen met uitzicht over de vijvers of in het paviljoen. En ‘last but not least’ je borrel, jubuleum, bedrijfsfeest of een gewoon diner houden of nuttigen. Alle gerechten worden met zorg in eigen keuken gemaakt en het is Besim’s uitdaging en passie om er een perfect uitje van te maken!

LET OP: De Gouden Vis is in 2017 overgenomen door De Biestse Oevers >>

Tot ziens bij De Biestse Oevers!

Chantal Hermkens

 

De Biestse Oevers logo

Forelvisvijver De Biestse Oevers
Meer info over Forelvisvijver De Biestse Oevers

Veldbraken 3
5084 HS Biest-Houtakker
Tel: 013 505 34 14
Website: debiestseoevers.nl
Email: info@debiestseoevers.nl

 

Meer artikelen over de Gouden Vis:

• Lees hier het Vangstverslag van de middag >>
• De vistas / viskoffer van: Piet uit Tilburg >>

Chantal_Gouden_Vis

© Tekst en fotografie: Wim ter Wielen, Nol van Zoest en Chantal Hermkens