Op 1 november ben ik gezellig gaan vissen, samen met de mensen van mijn woning in Hardenberg. Wij doen allemaal begeleid zelfstandig wonen bij de Baalderborg. Iedereen weet dat ik fanatiek visser ben, dus ze wilden graag een keer samen mee gaan vissen.

Het idee was om naar de Broekbeke te gaan in Geesteren en dan zouden we gaan vissen op steur, karper en meerval omdat forel toch nog iets te moeilijk is.

We arriveerde om 10 over 10. Nadat we de hengels en het aas hadden gekregen, gingen we richting de grote vijver om een mooi plekje te zoeken. Die vonden we al snel want het was in de ochtend nog niet zo druk.

Nadat ik ze had uitgelegd hoe alles in z’n werk ging en hoe de vissen azen, gingen we aan de slag en kreeg iedereen zijn eigen plekje. Ik had gezorgd voor jonge kaas. Dit is zeker bij de steuren erg geliefd, omdat het mooi zacht is. De eerste vis werd al snel gevangen. Een mooie steur van ongeveer een meter en later nog een steur door de zelfde persoon.


Steur van ± 1 meter gevangen op jonge kaas

Toen was het mijn beurt. De dobber werd in een keer weg getrokken en ik kon eigenlijk meteen al voelen dat ik een van de vijf grote steuren aan de haak had, want die zijn toch wel even wat sterker. Na een dril van 20 min komt de grote witte steur naar de kant en konden we hem scheppen. Deze vis was voor mij al een bekende en was met 1.65 een mooie vis om te beginnen.


Na een dril van 20 min komt de grote witte steur naar de kant


Cynthia vangt een steur van 1.65 meter

Nadat het maken van een foto van die prachtige steur, hebben we de vis voorzichtig weer teruggezet en zijn toen verder gegaan. Iedereen begon lekker te vangen op de kaas, maar ook op de stukjes zalm en op de pellets.


Ik wist nog een tweede grote steur aan de haak te slaan

Later in de middag werd het drukker en er werd ook goed gevangen om ons heen. Ook wij vingen ons visje nog die middag. Ik wist nog een tweede grote steur aan de haak te slaan, maar omdat een paar mensen aan de overkant de hengel niet wilden inhalen, heb ik hem helaas verspeeld, tot mijn grote teleurstelling. Erg jammer dat dit zo moet.

Op het einde van de middag vingen we zelfs nog een meerval en ook nog een mooie ook! Iedereen vond het maar een raar ding om te zien. Deze vissen zijn wel erg glad en willen nog wel een bijten tijdens het onthaken. Oppassen dus.


We vingen zelfs nog een meerval. Pas op; ze bijten tijdens het onthalen!

Toen het half vier was, zijn we gestopt omdat de vis niet meer lekker beet en ook erg voorzichtig was geworden. Iedereen was moe maar voldaan, het was een topdagje. Ik kan dan ook iedereen aanraden om eens naar de Broekbeke te gaan in Geesteren, om zelf eens zo’n grote jonge aan de hengel te slaan!

Tot zover mijn verslag van de dag.
Iedereen veel visplezier,
Cynthia ten bergen

Lees hier een leuk vangstverslag van Cynthia ten bergen:
Cynthia; Deze mooie Afrikaanse ‘snorremans’ kwam even bij me langs >>

© Tekst / Fotografie: Cynthia ten bergen Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com