Komend weekend is het dan eindelijk Carnaval. Voor een groot aantal mensen de mooiste tijd van het jaar. Bij hen begint het al op de 11de van de 11de te jeuken. Een koorts die alleen maar groter wordt. Zondag krijgen zij hun medicijn. Drie dolle dagen en dan begint het vasten. Velen zullen hun fraaiste pekske, Carnavalspak, aan hebben. Hier zit voor sommigen heel veel huisvlijt in.

Zijn er forelvijvers die aan Carnavals-vissen doen. Ik wil graag foto’s zien van een bont gekleed gezelschap aan de waterkant. Vissen op forel ter ontnuchtering en daarna weer naar de kroeg. In feite is het een bonte storm. Eerst feest vieren tot in de vroege ochtenduren. Een stevig ontbijt nuttigen. Vervolgens vissen en dan is er weer Carnaval. De kleding hoeft niet uit. Forellen kunnen zich niet verkleden. Volgens mij zien zij een bonte storm aan aassoorten voorbij komen. Denk maar aan alle kleuren powerbait en ander aas. Wat dat betreft is het in de vijver altijd prijs. Plots zie ik toch een vergelijking. De man of vrouw met het mooiste pekske krijgt altijd een prijs. De forelvisser met het beste aas van de dag vangt de meeste vis… Alaaf, Alaaf, Alaaf!!!

Groeten vanuit het Lampegat!

Frans van den Broek

Auch ich wil eederein eine hieële schoeane vastelaovendj winse. Heelik drie daag fieëste en tampieëste.
Auch ich gaon noe mèt die daag gezellig ein putje beer zoepe, de optochte bekieke en mèt eine gooje baom het feestgedruis in. Ich hub t’r zin in! Gae auch?

Alaaf, Chantal Hermkens

En nae Frans, ich gaon neet vesse. D’r is eine tied van vesse en eine tied van fieëste en noe is dus de tied van Fieëste en tampieëste!!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.