Ik zou en moest in Holjes in Zweden ijsvissen. Ik was amper op de plek van bestemming en toen begon mijn gezeur al. Op welke dag gaan we ijsvissen en met welke uitrusting en wat kunnen we vangen? Mijn partner viel mij bij. Ik moest en zou vissen. Het pakte echter anders uit.

Het ijs was dik genoeg, maar er stond veel water op. Voor ijsvissen was geen tijd en mogelijkheid. We zouden ook een nacht slapen in een tippitent en di stond aan een stromend water met een rustig stuk. Net voor de tent. Ik zag er forel en een enkele zalm. Mijn vakantie kon daar zijn hoogtepunt bereiken. Ik tuigde in de avonduren hengels op en kocht nog wat aas. Nieuwsgierige blikken en veel vragen waren mijn aandeel. De zalm en forel was al verkocht.

No even met de kinderen naar de skipiste. Nog even die mooie foto maken van Puck. Met mijn rug naar de piste….. Stom, stom, stom. Een kind met zijn slee raakte mij vol. Ik maakte een ongewenste vlucht door de lucht. Even was ik het gevoel van tijd kwijt. Pijnscheuten schoten door mijn rug. Gelukkig niks gebroken. Beurs stond ik op. Een meer dan pijnlijke rug mijn aandeel.

In de Bed en Breakfast keek ik naar de mooi opgetuigde hengels. Met een pijnlijke rug ging ik nog slapen in de Tippitent. Ik keek naar de zalm en forel. Vissen zat er even niet in. Die verrekte rug. Over twee jaar kom ik terug. Ik zal dan de skipiste mijden en dan op forel en zalm gaan vissen. Welke forel vissende brokkenpiloot heeft ook eens iets mee gemaakt waar hij of zij niet heeft kunnen vissen op forel?

Frans van den Broek

Zie hier een impressie van de vakantie in Zweden met mooie foto’s van Frans van den Broek:

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com