Aangezien ik zelf ik Brabant woon ligt het voor de hand om de forelvijvers in Brabant te bezoeken en te bevissen. Op de site van www.deforelvisser.nl heb je een mooie overzicht van alle forelvisvijvers in Nederland. Je kan ook per provincie naar de forelvisvijvers zoeken. Het Blank Water in Someren Eind sprak me dit keer aan.

Even op de website van Het Blank Water kijken voor de nodige informatie. Al snel blijkt dat je hier terecht kunt voor meer dan alleen het vissen op Forel. Het Blank water heeft een eetcafé voor kleine en grote gezelschappen (vanaf 10 tot 80 gasten), pannenkoeken kunnen er o.a. gegeten worden, je kan er ook (lazer) kleiduiven schieten. Je kan er ook terecht voor o.a. personeelsfeesten, bruiloften, recepties, diners, arrangementen met BBQ etc. Ze beschikken over een groot terras voor wel meer dan 100 personen met een uitzicht over het water van de forelvijvers.

De forelvijvers bestaan uit 2 ruime forelvijvers en 1 kleinere. Daarachter ligt er een grote vijver/meer waar je onder andere kunt karpervissen, maar deze valt onder een andere beheerder dan de eigenaars van de forelvijvers. De visvijvers bestonden al zo rond 1810 zo blijkt uit de gemeentelijke archief. Natuurlijk waren dat toen nog geen forelvisvijvers en al helemaal niet voor de sportvissers bedoeld. Echter nu zijn het mooie forelvisvijvers. Voor maar liefst 12 euro worden er 4 forellen voor je uitgezet. In de periode 1 oktober tot 30 april kan je vissen van 10:00 tot 16:00uur, vanaf 1 mei tot 30 september worde er gevist in bloktijden van 8:00 tot 13:30uur en van 14:00 tot 19:30uur. In de warme zomermaanden worden er meervallen uitgezet waarop gevist kan worden.

Anneke en Roland Bukkems zijn de eigenaars. De meeste forelvissers zullen Roland wel kennen, hij was in 2011 Nederlands kampioen forelvisser geworden. Voordat we met het vissen begonnen, kregen wij een heerlijk kopje koffie van de zaak, maakten even een gezellig babbeltje met Roland en kregen wat informatie over de vissen en de vijvers en aan welke vijver we het beste konden gaan vissen. Gezelligheid staat boven aan de lijst van de regels van Het Blank Water. De lijst van de reglementen is niet lang. Het Blank Water is een van de weinige forelvisvijvers, waar je zelf mag bepalen, hoe je vist en waarmee je vist(zolang je het maar niet al te gek maakt!). Tijdens het vissen kwam Roland bij je kijken en vroeg hoe het ging. Hij toonde veel interesse in hoe en waarmee we visten. Ook Roland pakte op een gegeven moment zijn hengel en begon gezellig mee te vissen. Roland haakte al vlug een vis een niet veel later nog een. We kregen hele goede bruikbare tips van de NK forelvisser. Roland vertelde met welke techniek hij Nederlands kampioen is geworden. Ieder vist altijd op zijn eigen manier, maar je kan er altijd wel wat van opsteken. Een beetje van Rolands tips in de vistechniek toepassen, resulteerde al vlug op meer vangsten. We hebben deze dag met veel gezelligheid en plezier gevist. Ik denk dat Roland mij weer vlug terug ziet! In ieder geval als je van forelvissen met niet al te veel regels en gezelligheid houdt, dan is Het Blank water een echte aanrader.

Christian van Hedel

Tot ziens bij:

Eetcafe-Forelvijvers Het Blank Water
Brugstraat 9
5712 AX Someren Eind kaart >>
Tel.: 0493 490442 / 06-22641717
Internet: www.hetblankwater.nl
Email: info@hetblankwater.nl

© Tekst / Fotografie: Christiaan van Hedel / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com