Aan de waterkant maak je soms de gekste dingen mee….. Zo zit je lekker te vissen in een vijver met je maten en komt er van een andere vijver een geur af…. Ze hebben er niet de BBQ aan. Het is de indringende geur van jonge vissers die aan het blowen zijn.

Ik gun ieder zijn pleziertje, maar toch. Ik kijk even naar de vijver waar de geur vandaan komt. Net achter mij. Twee jonge mannen draaien hun jointjes en geven er een forse teug aan. De wind staat in mijn richting en bijna stoned vang ik mijn forellen. Mag ik iets tegen blowende vissers zeggen? Ik doe het even niet. Los van de geur bezorgen ze niemand overlast. Bovendien is het roken van een jointje niet verboden. Ze vangen in hun roes nog wat forellen. Toch ga ik die dag ook met een vreemd gevoel naar huis.

Wanneer mag je aan de waterkant iets zeggen tegen medevissers? Is blowen toegestaan? Geldt dat ook voor dronkenschap? Met name bij groepen die in de zomer een vijver hebben afgehuurd? Ik ga voor mijn rust naar de forelvijver. Van blowende en dronken vissers wil ik geen plezier en ook geen last hebben…..

Frans van den Broek

Lees hier meer leuke blogs over het vissen op forel van Frans:
Blogs over forelvissen in binnen en buitenland >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.