Vandaag ga ik wat meer vertellen over een mooie visplek in het hart van het gezellige Brabantse land, om precies te zijn in Biest-Houtakker nabij Tilburg. Daar is ligt al 15 jaar een forelvisvijver, die al meerdere eigenaren heeft gekend. Zoals ze het zelf aangeven op hun website: “De plek om gezellig te vissen met familie, vrienden of collega’s.” Voor wie er in het afgelopen jaar nog niet geweest is, De Biestse Oevers is geheel vernieuwd en Vijver van de maand september!

De Biestse Oevers; mooie visplek in het gezellige brabantseForelvisvijver De Biestse Oevers; mooie visplek in het gezellige brabantse

Succesvolle opbouw door Ad en Thea van Oirschot

De eerste eigenaren van De Biestse Oevers heb ik nog goed gekend. Thea en Ad van Oirschot hebben deze visvijvers opgebouwd. Ad was toen der tijd net als ik bestuurslid van de NVVF (Nederlandse Vereniging Van Forellenvisvijvers) en we hebben dan ook geregeld vergaderingen gehouden bij De Biestse Oevers. Hij was altijd zeer gedreven in het ontwikkelen van nieuwe plannen en verbeteringen aan hun vijvers en de horeca. In die tijd zag Ad de vissers-aantallen dan ook steeds stijgen. Na vele jaren succesvol gewerkt te hebben aan de opbouw van de forellenvijver, vond Ad het tijd om de zaak te verkopen. De eigenaar die het toen heeft overgenomen, heb ik echter niet gekend. Begin 2014 begon Besim Dautovic afkomstig uit voormalig Joegoslavië, aan dit nieuwe avontuur. De naam veranderde in de Gouden Vis.

Van de Gouden vis terug naar De Biestse Oevers

Van de Gouden vis terug naar De Biestse Oevers

In september 2015 bracht de redactie er een bezoek vanwege de “Vijver van de maand” en we hebben er zeer genoten. Samen met Wim ter Wielen, Dre en Nol van Zoest hebben we die dag lekker gevangen, heerlijk gegeten en er een uitgebreid verslag van uitgebracht. Het was uitzonderlijk mooi weer en de visvijvers lagen er toen nog prachtig bij. Helaas mocht dit avontuur niet lang duren. Begin 2017 was het moment voor Koen van Eert en Karla Heesters om de forelvisvijver De Biestse Oevers over te nemen. Blijkbaar waren de vijver verwaarloosd en werd het hoog tijd om een en ander op te knappen. Daar kregen ze hulp van schoonvader en tevens achterbuurman Toon Heesters.

Karla Heesters en Koen van EertKarla Heesters en Koen van Eert, nieuwe eigenaren van de Biestse Oevers

Hoog tijd voor een grote opknapbeurt

Allereerst werden de vijvers uitgediept. Dat was nodig omdat het water nog al snel warm werd. Dat is iets wat forellen niet graag hebben. Forel geeft de voorkeur aan koel water. De paden en zitranden zijn gelijkgetrokken en liggen nu op dezelfde hoogte. Hierdoor zijn de visvijvers nu ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk. Er werd een slachtplaats gemaakt om forel schoon te maken, wat erg gewaardeerd wordt door de vissers.

Hoog tijd voor een grote opknapbeurt; de nieuwe oeversGrote opknapbeurt; De paden en zitranden zijn gelijkgetrokken

Werken aan een betere toekomst voor de forelvisvijver

Vol enthousiasme werken Karla Heesters en Koen van Eert aan een betere toekomst voor de forelvisvijver. Ik lees diverse positieve reacties over de Biestse Oevers op Facebook, dus dat zit wel goed. Wat ooit begon als een horecavakantiebaantje, is nu uitgegroeid naar een passie voor de Biestse Oevers. Helemaal vreemd waren ze dus niet met het bedrijf toen ze aan dit avontuur begonnen.

Mooie zalmforel gevangen door Frans GeertsMooie zalmforel gevangen door Frans Geerts

Leuke reactie op Facebook

Een leuke reactie Frans Geerts op Facebook: “De Biestse Oevers, het is de forelvijver waar ik verschillende dagen in de week kom, ik drink er geregeld koffie met een lekker stuk appeltaart. Als ik ga vissen neem ik altijd zo’n lekkere uitsmijter. Iedere eerste weekend van de maand worden er kanjers uitgezet dat zijn forellen van tussen de vier en zes kilo. Als je iets wilt weten op het gebied van forel vissen kun je het altijd aan mij of de andere vissers vragen ,want ook die helpen je graag want zoals je weet hier vindt je nog de Brabantse gastvrijheid.”

Vernieuwde horeca met gezellig terras

Vernieuwde horeca Biestse Oevers

Naast de vernieuwingen aan de vijvers en de nieuwe slachtplaats, werd ook de horeca vernieuwd en de menukaart aangepast. Je kunt er terecht voor diverse lunchgerechten, broodjes en snacks.

Bij goed weer kun je hier lekker van genieten op het terras met uitzicht over de visvijvers.

Gezellig terras met uitzicht over de visvijversGezellig terras met uitzicht over de visvijvers

Visevenementen bij De Biestse Oevers

Inmiddels hebben Koen en Karla al diverse evenementen georganiseerd zoals de voorrondes voor het NK Forelvissen, kanjerdagen, goudforel uitzet, koppelwedstrijden en meer. Er wordt dus volop aan de weg getimmerd bij de Biestse Oevers. Onze redactie zal in de toekomst ongetwijfeld weer een bezoek brengen aan deze mooie vijver met horeca en er verslag van uit brengen. In de tussentijd wens ik Karla en Koen heel veel succes toe!

Mooie Goudforel gevangen bij de Biestse OeversMooie Goudforel gevangen bij de Biestse Oevers

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe evenementen bij de Biestse Oevers, kijk dan in de agenda op hun website. Uiteraard kun je altijd terecht in onze Vis-evenementen-kalender voor nog veel meer leuke activiteiten.

Ik wens je alvast heel veel visplezier bij Forelvisvijver de Bieste Oevers!

Chantal Hermkens

 

De Biestse Oevers
Meer info over deze visvijver >>

Veldbraken 3
5084 HS Biest-Houtakker
Tel: 013 505 34 14
Website: debiestseoevers.nl
Email: info@debiestseoevers.nl