Beste forelvis vrienden,

Zoals jullie al eerder in de vooraankondiging hebben kunnen lezen zijn we dit jaar wederom aanwezig op de Visma voor het geven van demonstraties en workshops over hoe en op welke manier men het beste op forel kan vissen.

De NVVF / de forelvisser.nl is na het succes van 2010 dit jaar wederom benaderd door de organisatie van de Visma om de bezoekers te trakteren op een mooie show over hoe men het beste op forel kan vissen. Diverse auteurs van de forelvisser.nl en bekende forelvissers uit Nederland zijn bereid gevonden om hier hun kunstje te delen met de bezoekers. De demonstrateurs zijn; Peter Negerman captain van het Troutteam van Shimano, Rob Hens auteur de forelvisser.nl en lid van het Shimano Troutteam, Alvaro Gianoncelli wasmot goeroe en auteur de forelvisser.nl, Guido Brauckman auteur en foreltest visser voor DAM Benelux en Rick Jerphanion huidig Nederlands kampioen forelvissen.

Van do 31 maart t/m zo 3 april zullen er per dag 2 demonstraties / workshops worden geven:
Op donderdag en vrijdag van 14:00 uur tot 15:00 uur en van 19:30 uur tot 20:30 uur.
Op zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 11:30 uur en van 15:30 uur tot 16:30 uur.


Rob Hens (tijdens de Visma 2010) nam de tijd voor de mensen en liet wat geheimpjes los.

Al onze demo’s worden gegeven in een door de visma aangelegde visvijver welke voorzien is van forellen. ( het vis bestand in de vijver is geleverd door Forellenvijvers ’t Mun uit Appeltern ). Tijdens deze demonstraties / workshops zullen verschillende manieren van hoe te vissen op forel worden behandeld, zoals; welke aassoort gebruikt men aan de waterkant, levend aas of een deegsoort. Het forelvissen op de Italiaanse manier genaamd Tremarella-vissen zal worden gedemonstreerd. Deze nieuwe manier van vissen komt men steeds meer tegen aan de waterkant. Dit Tremarella-vissen is Nederland binnen gebracht door Alvaro gioncellie en Peter negerman. Hoe kan men dit het beste op de haak zetten en aanbieden aan de forel in de visvijvers.

Verder zullen de bezoekers een uitleg krijgen waarom men steeds meer het lood vervangt door glazenbuisjes, welke dobbers en dergelijke men het beste kan gebruiken. Op het gebied van forelvissen zie je dat de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan en de diverse grote hengelsport merken hengels, molens, tassen en ander klein materiaal op dit gebied hebben ontwikkeld. De forelvisserij is echt in opkomst binnen Nederland. Forelvissen is HOT!!!
Kom gezellig een kijkje nemen en bezoek onze workshops en demonstraties tijdens de Visma!


Guido Bauckmann tijdens een van de vele demo’s vorig jaar. Er werd aandachtig naar hem geluisterd.

© Tekst / fotografie: Ed de Groot / Redactie deforelvisser.com