Putten, 29 december 2010

Oliebollenvissen, waar slaat dat nu eigenlijk op? Heeft dat te maken met de bekende oliebollen die zo zeer toepasselijk zijn voor deze tijd? Of slaat het nu op al die vissers die nu nog in deze “ijstijd” gaan forelvissen.

Het leek vandaag wel op het laatste. Voor het eerst en wat mij betreft niet voor het laatst organiseerden wij een oliebollenvisdag. Mede mogelijk gemaakt door Shimano. Zijn ondersteunen het initiatief om een zeer mooie prijzentafel ter beschikking te stellen in ruil voor een afdracht van 5 euro per persoon aan het KWF-kankerbestrijding.

Van te voren had ik geschat een 20-tal deelnemers te krijgen. Wat schetst mijn verbazing?? Maar liefst 56 deelnemers en de nodige toeschouwers, trotseerden de kou en hebben ons geholpen deze dag tot een succes te maken.
Ik heb geen idee hoeveel, maar er zijn een heleboel mooie forellen gevangen. Met dank aan Jan en Esther zijn meer dan 200 zelfgemaakte oliebollen verorberd.

Verder kan ik met trots meedelen dat we samen 280 euro verdiend hebben om te doneren aan KWF-kanker bestrijding.

Mijn bijzondere dank gaat uit naar André Piters van Shimano, hij heeft de prachtige prijzentafel mogelijk gemaakt. Dit soort dagen met veel warmte en gezelligheid stimuleert ons om deze mooie forellenvisvijver te exploiteren.
Nogmaals dank aan al die enthousiaste forelvissers.

Wij wensen een ieder al het goede voor 2011, dat dit jaar mag brengen wat een ieder ervan verwacht.

Hendrik Hamstra
Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil

PS: Ik wil graag nog even extra Bo (Negerman) bedanken voor het trekken en voorlezen van de lootjes….