Forellenvisvijvers de Berenkuil: organiseert dit jaar 6 visdagen. Voor de vliegvissers en de werphengelvissers.

Elke visdag is er één op zich zelf, maar de beste vissers komen in aanmerking voor de Berenkuil Trofee.

Wedstrijdduur: +/- 4 uur.

Elke wedstrijd zijn er leuke prijzen te verdienen!!!!

Het reglement is hetzelfde als voorgaande jaren. Indien een forel vals of verkeerd wordt gehaakt moet deze met uiterste voorzichtigheid weer worden teruggezet en zal dus ook niet mee tellen. Wij vragen u verder om de gevangen vis na de vangst, nog voor het onthaken meteen te doden en in een koelbox te bewaren (verplicht). Heeft u verder nog vragen over de regels kijk dan even in de reglementen die bij de Berenkuil verstrekt worden en op de website staan of vraag het bij ons achter de bar even na.

Nieuw: Er mag ook gevist worden in de vakken links en rechts van je stek, mits er niet wordt gehinderd

De visstek

Uw stek wordt bepaald d.m.v. een loting. U wordt geacht een half uur voor aanvang aanwezig te zijn voor onder meer de loting en evt. wat mondelinge mededelingen. Tijdens de wedstrijden zal om het uur worden gewisseld op aangeven van de sirene.

Er wordt gevist op stuks, bij gelijk aantal stuks beslist het gewicht en daarna het lot. U krijgt bij aanvang ieder een scorekaart. Op deze scorekaart kunt u uw vangst turven. Na elke sessie dienen uw beide buren een handtekening op uw scorekaart te plaatsen. Dit ter controle van de door u gevangen forellen. U houdt elkaar dus in de gaten. Na de wedstrijd dient u meteen uw forellen ter weging aan te bieden en uw scorekaart in te leveren bij de wedstrijdleiding. Alleen volledig ingevulde scorekaarten worden in behandeling genomen Dus zorg voor alle handtekeningen, u eigen naam, etc. Alle scorekaarten dienen te worden ingeleverd!!

Inschrijving

Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 7 dagen voor aanvang van de visdag.
Via dit formulier kun je heel gemakkelijk online inschrijven voor deze visdagen >>

Deelname bedraagt € 25,- per wedstrijd inclusief 1 consumptie.
Gelijktijdige opgave voor alle 3 wedstrijden € 70,00.
Zijn er deelnemers die aan beide kampioenschappen meedoen dan bedraagt de totale deelname voor alle 6 wedstrijden € 130,00.

De deelname dient bij voorkeur contant bij inlevering van het formulier voldaan te worden. Indien dit voor u niet mogelijk is, kunt u het inschrijvingsformulier ook naar ons opsturen en de deelname per bank over maken op rek. nr. 47.09.31.779 o.v.v. uw eigen naam. Zorg er dan a.u.b. voor dat de deelname uiterlijk 7 dagen voor de visdag bij ons is bij geschreven. Telefonisch reserveren is dus niet mogelijk.

We krijgen dus 2 Berenkuil teams!!! Eén team met vliegvissers en één team met werphengelvissers. Hoe komt zo’n Berenkuil-team tot stand? Zoals u inmiddels weet organiseren we een aantal visdagen. Om uitgezonden te worden moet je aan minstens 2 werphengelwedstrijden hebben meegedaan. Doet u aan alle drie mee, dan mag u het slechtste resultaat laten vallen en de beste twee mee laten rekenen.Het zelfde geldt voor het vliegvissen.

De finale.

De werphengel finale zal worden gehouden op 5 oktober 2013, bij Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk. Meer informatie hierover vindt u op onze gezamenlijke website: www.nkforelvissen.nl

De vliegvis finale zal worden gehouden op 19 oktober 2013, bij Forellenvijver Heioord in Neeritter.

Om uitgezonden te worden moet je aan minstens 2 werpwedstrijden hebben meegedaan. Doet u aan alle drie mee, dan mag u het slechtste resultaat laten vallen en de beste twee mee laten rekenen. Dit geldt ook voor het vliegvissen.

De uitslag

De nummer 1 tot en met 10 krijgen de volgende punten per voorronde.
1e – 25 punten, 2e — 20 punten, 3e — 15 punten, 4e — 10 punten, 5e — 8 punten, 6e — 6 punten, 7e — 5 punten, 8e — 3 punten, 9e — 2 punten,10e — 1 punt.
Daarnaast zijn er op speciale visdagen soms bonuspunten te verdienen.

Afsluitend

Wij willen proberen om er samen met u gezellige dagen van te maken het is dus niet zo zeer een wedstrijd, maar meer een visdag met een extra stukje spanning. Het is uiteraard wel de bedoeling dat we ons aan de regels houden, maar verder hopen wij met u op een gezellige visdag. Wij wensen u namens de Berenkuil alvast veel plezier.

Via dit formulier kun je heel gemakkelijk online inschrijven voor deze visdagen >>

Tot ziens bij:

Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil
Berencamperweg 11
3882 SP Putten kaart >>
Tel.: 033 2452950
Internet: www.berenkuil.com
Email: hendrik@berenkuil.com

© Tekst / Fotografie: Hendrik Hamstra Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com