Op mijn verjaardag krijg ik een leuke werpmolen en cadeaubonnen die ik weer kan besteden in de hengelsportzaak. Ik had nog wat kleine spullen over en die wilde iemand graag hebben. Goed voor weer een paar visbeurten. Kom ik effe goed weg. Laatst schreef ik een blog over de crisis. Die raakt ons en de forellenvijvers ook. Beoefenen wij een dure hobby.

In de ogen van velen wel. Je hebt de aanschaf van hengels, molens en ander materiaal. Ga je vissen, dan moet je verschillend aas hebben en de entree van de vijver betalen. Met afschrijving van materialen kost mij een keer vissen gemiddeld dertig euro. Hier zit de entree van de vijver in. Dan heb ik nog niks gedronken. Daar tel ik dan tien euro bij. Kop koffie en een klein hapje. De gevangen forel geef ik altijd weg. Het plezier blijft. We hebben het dan over een dagdeel. Een hele dag kost bijna het dubbele. Dat kost ook een dag in het pretpark. Graag wil ik jullie mening polsen.

Is het vissen op forel duur en wie ziet mogelijkheden om onze hobby goedkoper te maken? Iedereen wil graag op forel vissen. Moet er subsidie voor forelvijvers komen? Is vissen op forel een gezonde sport en moet dat gestimuleerd worden? Moeten hiervoor budget komen? Moet Sportvisserij Nederland onze hobby meer promoten, zodat die goedkoper wordt?

Wie wil op deze vragen een antwoord geven?

Frans van den Broek


Foto gemaakt bij Forellenvijver Heioord in Neeritter. Daar houden ze altijd bewust de prijzen zo laag mogelijk. En dat werkt goed, want zo te zien zijn er nog genoeg mensen die deze hobby nog kunnen uitvoeren!

Meer blogs over de crisis en het vissen op forel:
Raakt de crisis de forelvisser? >>
Pappa mag ik ook voor vijftig euro een hengel kopen? >>
Na honderdduizenden forellen eindelijk genoeg ! >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.