Hier volgt een vangstverslag van Frans van den Broek die samen met z’n vismaten eens naar Belgisch Limburg is getrokken om daar zijn geluk te beproeven bij het vissen op forel.

Wim, Joop en ik hadden op 20 juni afgesproken om met een paar Maastrichtse vismaten te gaan vissen bij de Watermolen in Reppel. Het is een mooi complex en het beloofde veel goeds. Armand regelde een en ander. Afgesproken was dat we om 11 uur zouden gaan vissen. Om 12 uur werden onze eerste 36 van 72 forellen uitgezet.

In de afgehuurde vijver zat verder geen vis en wij maakten met negen man jacht op de eerste 36 forellen. De eerste tien minuten zagen we geen beet, maar toen ging het los. Met powerbait en wasmotten vingen we de fortellen. Na anderhalf uur was de bak leeg en konden we een half uur wachten op de tweede uitzet. Een paar van ons gebruikten die tijd om bij een andere afgehuurde vijver instructies te geven aan mensen die noot op forel hadden gevist. Zo hoort het ook. Om twee uur werden onze nieuwe forellen uitgezet. Ook deze gingen er snel uit.

Om half vier besloten de mannen uit het Oosten en de Lichtstad de strijd te staken. De Maastrichtse Sjengen bleven nog even om de over gebleven paar forellen te verschalken. Aan het eind van de sessie was de inzet op een of twee forellen er uit. Niet verwonderlijk. We waren er stuk voor stuk ervaren tot zeer ervaren forelvissers. Bovendien was het water koud en de ingezette forel beet goed. Wat achteraf jammer was is dat op de afgehuurde put verder geen forel zat….. Die hadden we dan graag willen vangen als extra.

Frans van den Broek

Bekijk hier een impressie van de dag (27 foto’s van Wim ter Wielen):

Wil je ook eens in Belgisch Limburg gaan vissen, vlak over de grens met Nederland? Dan is deze vijver zeker ook een aanrader:

Hopelijk tot ziens bij:

Forellenvijver Bergeinde
Vossenstraat 1,
3680 Opoeteren (Maaseik). België
Tel.: +32 (0)89 – 85 53 56
Email: info@bergeinde.com
Website: www.bergeinde.com

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijver Bergeinde te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.