Weken , eigenlijk al een jaar, hebben we er naar toe geleefd. En eindelijk was het dan 10 mei 2013. Een jaar lang de tijd om voor bereiden en dan is er nog een die pas op de laatste dag nog wat pilkers en zo moeten kopen om er dan achter te komen dat hengelsportzaken op Hemelvaartsdag gesloten zijn. En dan collega’s belt voor visspullen. Om half vijf in de ochtend stond John voor de deur en waren we klaar voor vertrek, eerst nog even naar Etten-Leur om bij Jan zagers op te halen en voor een lekkere bak koffie. En dan op naar Hirthals …………..dachten we, de A27 was afgesloten zodat we via Apeldoorn naar de A1 moesten rijden. Maar lekker rustig op de weg en goed door kunnen rijden.

De eerste verzamelplaats was het laatste tankstation in Duitsland voor de grens met Denemarken. Hier kwamen we de meeste visbroeders tegen en werd de eerste strijd uitgevochten, even sumo-worstelen met Jeffrey en Alex en direct Glenn maar aan Jeff gekoppeld voor de koppelwedstrijd. In Hirthals weer bij de Italiaan lekker pizza gegeten. Alex zag een heerlijke T-Bone-steak op het menu staan en bedacht zich geen moment maar hij was wel 3 x zoveel kwijt voor een heerlijk stuk vlees wat zeker zijn prijs waard was.

Op naar de Super Speed van Color Line met als vertrektijd 20.45 uur.
Tijdens de overtocht dacht Jeffrey met alle vrouwtjes sjans te hebben en hij had dan ook last van een stijve nek. Helaas keken die blondines ook terug of keken ze toch naar mij ??? Helaas was de groep tijdens de overtocht niet compleet bij elkaar maar de live muziek maakte zoveel goed dat Cees moeite had niet op de dansvloer te gaan staan. Er stond wel veel wind en behoorlijke golven, dat was ook aan de boot te merken. Omdat we als een van de laatsten aan boord waren gegaan waren we er ook snel weer af en ook de Noorse douane werkte mee en stonden we al snel buiten. Toen was het wachten op de rest om in kolonne naar Avik te rijden. Jan had blijkbaar de meeste pech en kwam zo ongeveer als laatste van boord, daar moesten we dus lang op wachten en eindelijk konden we in het donker op weg naar Avik. Daar aangekomen misten we de auto met Arnold, Martin en Willem Bakhoven. Niemand wist waar die gebleven waren en toen er eindelijk contact was werd alles duidelijk………. Arnold moest zo nodig plassen dat ze door het peleton gelost werden en dus ook de weg kwijt raakten.
Gelukkig waren ze weer snel op het rechte pad en kon iedereen na uitgepakt te hebben snel zijn bedje in voor een paar uurtjes slaap.

Om 05.00 uur op staan en even later Christiaan begroet en gauw van boot gewisseld want John’s nr. 13 was al aan anderen verhuurd en hij moest toch een kleine grijze boot hebben. Gauw een bak koffie en een paar sneetjes brood en op naar de visstek.
Vandaag toch veel wind en regen gehad, Alex had zelfs een zeer slecht uurtje waar zelfs hartspray aan te pas moest komen of was het opkomende zeeziekte.
Glenn heeft vandaag voor het eerst zelf gekookt………… Gebakken krieltjes met sla en shoarma. Jammer dat hij de voorgekookte krieltjes nogmaals gekookt had, zo mislukte het bakken omdat de krieltjes uit elkaar vielen. Maar het smaakte prima !

Het verslag van Avik 2013 werd door verschillende mensen geschreven.
Elke dag schreef iemand anders uit een ander appartement/boot een dagverslag.
Deze verslagen worden achter elkaar en ongewijzigd geplaatst en soms wordt die dag aangevuld met andere gebeurtenissen die ook op die dag plaats vonden.

11 mei 2013

Willem Bakhoven en zoon Martin waren samen met Arnold Bluys gisteravond inderdaad zoek. We reden met 6 auto’s naar Avik maar Arnold moest effe plassen en toen was de rest weg. Na ruim een uur hebben we ze toch binnengepraat naar Avik. We zijn om 08.00 uur opgestaan omdat we stemmen buiten hoorden. Eerst maar de boten geregeld met Christiaan en toen hebben we ontbeten. Om even voor twaalf uur zijn we het water op gegaan, het was nog onrustig vanwege de harde wind van de dag ervoor maar dat hadden we al op de veerboot gevoeld. We hadden een andere boot gekregen omdat de yellow boot kapot was maar deze “nieuwe” boot was erg onstabiel, had geen railing en stonk naar de benzine. Jeffrey werd een beetje ziek en dat werd veroorzaakt door een tekort aan slaap of de benzine-dampen dus voeren we terug naar de thuishaven.
’s-Middags nog 7 maatse gullen en een schar gevangen door Willem en Cees.
’s-Avonds ging Jeff weer mee en het ging hartstikke goed. Gul tot 50 cm. En totaal een stuk of twaalf. Ook werd er koolvis en lipvis gevangen. We hebben wel de hele dag ( mot-) regen gehad bij een temperatuur van slechts 9 graden.
In het huisje was het gelukkig lekker warm en leuk samen met de vissers.

Herman, Ab, Cees, Jeffrey en Willem

Er werd heel veel kleine, ondermaatse , gul gevangen. Cees maakt een pot voor de grootste vis terwijl Jeff en Ab van de natuur(films) genoten. John heeft het weer voor elkaar……. Boot kapot. De schroef maakt meer toeren dan snelheid, het blijkt een of andere ring die versleten is te zijn. Kan John ook niets aan doen maar volgens Christiaan zal hij wel weer over een rots gevaren zijn hahaha.

12 mei 2013

Verslag van de BRABO 1

Het zou vandaag ( zondag en Moederdag ) een mooie zonnige dag worden met weinig wind, dit in tegenstelling tot de eerste dag waarop het de hele dag heeft geregend.Vanwege het mooie weer zijn we naar de eilanden gevaren op zoek naar de wat grotere gul. We gingen voor wat dieper water met verschillende technieken en aas. Daar hadden we wel kleine gul en koolvis maar dat was niet waar we op hoopten, dus toen maar aan de westkant geprobeerd. Tot aan 100 meter diepte. Jan ving een pollak van 63 cm en daar moesten we het mee doen. Toen het weer wat begon om te slaan zijn we naar de steile rots gevaren voor koolvis. Hier hebben we er wel een paar gevangen met lichte pilkertjes. Na een oversteek naar het oosten hebben we nog geprobeerd een paar maatse gullen te vangen net als de vorige dag. Het was dit keer niet veel en we besloten de dag te eindigen in de “scharrenbeek”. Hier had Frans Boelaars 2 jaar geleden grote scharen gevangen en dat wilden we nog wel een keer mee maken. Na een wat voorzichtige start kwam de eerste schar van 38 cm naar boven door Eric van Gool gevangen. Het was inmiddels al 19.00 uur en tijd om wat te gaan eten.
We hebben kabeljauw , eerste dag gevangen, gegeten met wat aardappels en witlof……. Heerlijk ! Het was wel te laat geworden om nog weg te gaan en we hebben de avond in het huisje afgesloten met een biertje. Jan van Gool was inmiddels voor de vierde keer opa geworden en daar hebben we dan ook op geproost. Het was een heerlijke succesvolle dag en we heben weer grootse plannen voor morgen.

Frans, Jan en Eric.

Onze boot, Alex en John, is nog niet gemaakt en Glenn slaapt nog. John gaat met Willem, Cees en Jeffrey mee. Zou het aan John liggen ??? Ook deze boot lijkt kapot te zijn, gelukkig is Herman in de buurt en hij ontdekt dat de motor lucht aan zuigt. Probleem wordt verholpen en ze kunnen verder.
Henk lijkt alles wel erg aan te dikken, hij past goed in de groep. Alex vist samen met Christiaan van de kant en vangt 2 gullen, ik ga ook samen met Glenn een poosje vissen met de boot.Willem geeft een lipvis van 37,5 cm door met de vraag of dat groot genoeg is. Antwoord is nee want Alex heeft er al een van 39 cm. Even later vraagt Jeff aan Willem :”Heb je die lipvis nog ???” Antwoord is JA, reactie :”OO gooi hem dan nu maar weg.”
Lekker de chinese rijsttafel van chefkok Henk.
Christiaan op visite gehad en Irisch coffee gedronken. John heeft weer super Duits gesproken, wat hebben we gelachen. We hebben hapjes en fricandel speciaal gemaakt.

13 mei 2013

Maandag, na een goede nachtrust eerst ontbeten. Het weer was slecht , veel wind en regen. Ik heb zelf een beetje lopen pielen in het haventje en op de kop terwijl de rest zat af te wachten. Rond twaalf uur werd het weer wat beter en werd het droog. Via de walkie-talkie hoorden we dat er goed gevangen werd, dus gingen ook wij naar buiten. We konden alleen linksom want daar was het nog een beetje rustig. Lars met aas en Willem en Martin en ik ( Arnold, zei de gek) pilkeren. Alle inhammetjes uitgeprobeerd maar ik had slechts een klein gulletje en de rest van de dag helemaal niets. Klote dus !! Maar we geven de moed niet op want morgen is de koppelwedstrijd en daarna de barbecue aangeboden door Jef. Ik zie net van Tol een klein miezerig tongscharretje vangen, dus ze zitten er nog steeds in de haven. Trouwens Willem heeft er een nieuwe scheldnaam bij nl. ………….Willem Lipvis en hij lijkt er ook nog op ( geintje). We zijn blij dat hij er nog bij kan zijn. Nou, einde verhaal en met goede moed naar morgen want dan…………. Is het goed weer .

Lars, Martin, Willem en Arnold.

John wilde vandaag naar de eilanden en Alex naar de duikboot, gaat niet gebeuren met dit weer. Je wordt zelf een duikboot met deze golven. Jeffrey liep te sjagrijnen want door de regen werden zijn visspullen allemaal nat, natte hengels, lijn, haken alles nat.
Viele viele viele dank van mw. Magnussen voor de plantjes.
We zijn toch maar uitgevaren. Helaas ook slecht gevangen en toen we terug waren zat de deur op slot. Glenn was wandelen…………..Heeft zeker de sleutel in zijn zak gestopt, die Oen, stom Jong !! enz.enz.
Oepss Sorry………… is Glenn toch slimmer dan we dachten, hij heeft de sleutel onder de deurmat gelegd. Sorry Glenn !! Grote jongen, goed gedaan jochie !!!
Lekkere stampot zuurkool van Ton gegeten, de pan was schoon leeg en Glenn moest het met een broodje worst doen.

Met dank aan:
Alex van Til, Herman, Ab, Cees, Jeffrey, Willem, Frans, Jan, Eric, Lars, Martin en Arnold.

Lees hier nog een leuk verhaal van Alex van Til: Wie?? Walapa en kwi-kwi !! >>

Wordt vervolgt …

© Tekst / Fotografie: Alex van Til / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com