Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân; Tijdens onze twee sessie vissen bij Visvijvers ’t Nijlân op Ameland zijn we verschillend keren bij de natuurvijver gaan kijken. Dinsdagmiddag 7 juni is daar groep kinderen aan het vissen. Deze hebben we een tijdje gevolgd en het verslag ervan zie je hieronder.

Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân vangt grote jongens!

Natuurvijver 1; steur, karper, zeebaars en meerval

De natuurvijver op Ameland is vijver nummer 1. Deze was in eerste instantie ingericht als forellenvijver maar later heeft de familie Metz besloten om er een natuurvijver van te maken. Dit om nog meer variatie te bieden voor vissers en toeristen. Deze vijver is een eldorado voor iedereen. Grote, sterke vissen gaan met de hengelaar de strijd aan zoals steur, karper, zeebaars en meerval. Hier geldt het Catch & Release principe, wat wil zeggen dat de vissen zorgvuldig teruggezet moet worden.

Nijlan plattegrond visvijvers meervalkwekerij

Groep 8 op Ameland

De groep kinderen die aan het vissen is, blijkt op schoolkamp te zijn hier op Ameland. Overigens is dit een bekend fenomeen hier, want er zijn momenteel tientallen groepen aanwezig op het eiland Ameland. Bij nadere informatie is het een gedeelte van groep 8 van een school ergens uit de buurt van Apeldoorn. Een van de kinderen was hier al vaker geweest met zijn ouders en kende deze vijver. Hij lanceert het voorstel, om met degene die daar zin in heeft, hier te gaan vissen. Er is echter een probleem en dat zijn de financiën. Er is namelijk maar 50 euro beschikbaar voor zo’n activiteit. Het kereltje heeft zelf dit probleem voorgelegd en na overleg mochten ze hier toch een paar uur vissen. “Och”, zei Martin “eigenlijk kan dit helemaal niet maar je kunt zo’n initiatief toch niet afslaan”. Kijk zo gaat dat hier … super!!

Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân vangt grote jongens!

Eerste kennismaking met het vissen

Voor de meeste van deze jongens en meisjes is het hun eerste kennismaking met het vissen. Het materiaal is beschikbaar gesteld door de familie Metz. Overigens is dit professioneel vismateriaal speciaal bestand tegen deze grote jongens. Is ook wel nodig, want we hebben de nodige kanjers boven zien komen. Als wij het met ons materiaal zouden proberen, hebben we geen schijn van kans tegen deze monsters. Ook is er personeel aanwezig om deze groep te begeleiden. Ze helpen waar nodig en geven uitleg. Een geweldige service en mooi om dit te zien.

Ameland Eerste kennismaking met het vissen

Het aas dat wordt gebruikt is een stuk verse zalm. Dit wordt redelijk kort (plus/minus 50 cm) onder de dobber aangeboden. De meeste aanbeten zijn vlak tegen de kant.

Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân vangt grote jongens!

Middag van hun leven

Ik kan je verzekeren dat het voor deze groep kinderen, zowel de jongens als de meiden, de middag van hun leven is geweest. De ene steur na de ander is gevangen. En voorwaar geen kleine jongens. Sommige gasten moeten de hulp van hun leiding in roepen om zo’n kanjer binnen te draaien. Ze hangen werkelijk aan hun hengel die tot aan de molen toe krom staat. De foto’s spreken boekdelen. Geweldig om te zien hoe er wordt genoten.

Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân vangt grote jongens!

De moeite waard op Ameland

Deze natuurvijver op Ameland is overigens voor iedereen de moeite waard om te bevissen. Wie wil er nou niet naast een forel of zalm, eens zo’n kanjer van een steur vangen of een andere grote jongen. Zo zie je, het kan hier allemaal bij Visvijvers ’t Nijlân op Ameland.

Bekijk een impressie van de mooie vangsten op de natuurvijver op Ameland:

Bekijk hier meer interessante artikelen over Visvijvers ’t Nijlân op Ameland:

• Forelvissen op Ameland een aparte beleving >>
Vissen op Ameland; Vangstverslag bij ´t Nijlân >>
Ameland; Groep 8 bij Visvijvers ’t Nijlân vangt grote jongens! >>
• Veerdiensten en overnachtingsmogelijkheden op Ameland >>
• Visavontuur op Ameland; natuurvisvijver met spectaculaire vissoorten! >>
• Meerval vissen bij ’t Nijlân >>

_Nol_van_Zoest

NOL van Zoest (VIP van deforelvisser.com)

Visvijvers ’t Nijlân
Meer info over Visvijvers ’t Nijlân >>

Koeveldseweg 2
9164 XT Buren Ameland
Tel.: 0519-543740
b.g.g. 0519-542605 of 0519-542931
Internet: www.amelanderforelvisvijvers.nl/
Email: metzameland@knid.nl