[wpvoting]

BTBC – Best Trout Bait Competition 2013
Een strijd om de mooiste en beste forelvis-aaspresentaties op het gebied van vissen op forel en zalmforel.
Doe je ook mee aan de Best Trout Bait Competition?

Dan maak je kans op een schitterend forelvispakket t.w.v. 250,- !!!

BTBC Deelname van Geert van der Ham uit Leerdam:
Lokatie: Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk

Op 17 juli was ik bij Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk waar ik Geert van der Ham tegen kwam. Hij wou graag mee doen aan de Best Trout Bait Competition.

Bron: http://youtu.be/HySM5E1S0ww

Geert gebruikt de Tremarella veren-glas-ketting. Geert kan zo onzichtbaar vissen en de hoogte en diepte gemakkelijk bepalen. Hij maakt tikkende bewegingen met de hengel en maakt zo het geluid van het strooien van voer op het water na. Bij de kweek van forellen krijgen ze namelijk voer in de vorm van pallets. Dit zijn kleine brokje die op het water gegooid worden. Dit is dus een heel herkenbaar geluid voor de forel. Hij weet dan dat er eten is en gaat eropaf. Dit geluid vergeet de forel niet en in de hengelsport proberen de fabrikanten hierop in te spelen. Zo zijn er allerlei artikelen te koop die dit geluid nabootsen. Zo ook de Tremarella veren-glas-ketting en de Tremarella veren-lood-ketting. Deze ketting is opgebouwd uit glas met veertjes er tussenin. De glaasjes tikken tegen elkaar aan om zo het geluid van het voeren van pallets na te bootsen. De forel zal zo wat gretiger aanbijten. Vooral in de zomer is dat belangrijk, want de forel is dan toch trager vanwege de warme temperaturen.


De stand van de hengel is belangrijk bij het bepalen van de diepte van het aas.

Geert vist met een Tremarella-hengel en maakt tikkende bewegingen. Hij wisselt dit echter ook vaak af met een dobber. Dat is wisselend. Dat moet je variëren.

Geert bepaald de diepte door langzamer of sneller te draaien. Als je bij het ingooien meteen begint de draaien zal je vrij hoog vissen. Draai je langzamer, dan zal het aas ook naar beneden zakken. Ook kun je door de stand van de hengel de diepte bepalen. Hou je de hengel omhoog, dan zal het aas dieper door het water bewegen.


Tremarella veren-glas-ketting en als aas een combinatie van een stukje morio en een wasmotlarf

Geert heeft als aas een combinatie van een wasmot en een morio. Eerst een een stukje van een morio en dan de wasmot. Dit om wat contrast in het aas te brengen. “Morio’s worden wat groter dan meelwormen”, verteld Geert. Hij probeert met de morio en de wasmotlarf de L-vorm te maken, waardoor het aas super door het water gaat roteren. Erg verleidelijk voor de forel.

Geert heeft het Tremarella-vissen geleerd door geregeld mee te doen aan wedstrijden. Dar zie je vanalles en leer je veel. Je koopt dan zelf de artikelen en gaat het gewoon uitproberen. Het een ligt je wel en het andere minder. Deze Tremarella-techniek met de veren-glas-ketting bevalt Geert super goed en daar vist hij dan ook meestal mee.

Binnenkort wordt er een uitgebreid artikel geplaatst op deforelvisser.nl waarin ik alles uitleg over het vissen met de Tremarella-veren-ketting. Hoe de diepte te bepalen, wanneer glas en wanneer lood en nog veel meer. Dus hou de site in de gaten!

Bedankt Geert voor de leuke en duidelijke uitleg en nog heel veel visplezier!


Geert van der Ham vist met een Tremarella-hengel en maakt tikkende bewegingen

Tot ziens bij:

Forellen Visvijvers Zederik
Broekseweg 28
4231 VE Meerkerk kaart >>
Tel.: 0183351625
Internet: www.forelvisvijverszederik.nl
Email: info@forelvisvijverszederik.nl

© Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com