In de rubriek: Tien vragen aan…..
Herman Huzemeier uit Heemstede

vraag 1:
Wat is jouw favoriete vliegvisvijver en waarom?
Mijn favoriete vliegvisvijvers zijn ’t Mun en dan uiteraard vissend op de mooie zalmrivier [ catch and release ]. De Berenkuil om zo nu en dan forel mee te nemen en deze met mijn maatjes te roken onder het genot van een borrel en een biertje. En sinds de opening een jaar terug bij de schitterende forelvisvijvers van de Zuilen in Hillegom. Een uniek stuk natuur middenin de randstad gelegen en dat op nog geen 5 minuten van mijn huis gelegen.

vraag 2:
Bezoek je ook andere visvijvers en wat is daar leuk aan?
Ja, ga regelmatig met een aantal vismaten naar andere forelvisvijvers toe. Blijft altijd interessant om te zien hoe het daar geregeld is. Dat bedoel ik dan in brede zin van het woord, niet alleen de vijvers maar het totale plaatje. Ontvangst, voorzieningen, horeca, personeel etc.

vraag 3:
Hoe vaak vis je gemiddeld op forel?
Elke week minimaal 1 dag op Forel vissend. Inmiddels wat vaker, maar dat heeft te maken met de nieuwe forelvisvijvers de Zuilen die voor mij zowat naast de deur gelegen zijn, waardoor ik regelmatig wat extra uren forelvissend door kan brengen.

vraag 4:
Ga je alleen of met vismaten?
Meestal met een paar vaste vismaten maar als deze door wat voor oorzaak dan ook verhinderd zijn, ga ik net zo makkelijk alleen vissen. Maar het blijft toch het mooiste om een prachtige vangst met je vismaat[ jes ] te delen. Al is het alleen maar om de sterke verhalen die na een flink aantal borrels steeds gekker worden. Kan dan ook net zo genieten als een vismaat een prachtige vis vangt.

vraag 5:
Met welke hengels vis je?
Ben verwoed vliegvisser dus voor mij geen werphengel. Zestien jaar terug met het vliegvisvirus besmet geraakt en sinds die tijd nooit meer anders dan met de vliegenhengel gevist.
Vliegenhengels; Scierra Matuka, Scierra HDM2, Scierra SST+, Matuka voor de forellen en de HDM2 en SST+ voor mijn andere grote passie, het vliegvissen op Snoek.

vraag 6:
Wat is jouw favoriete techniek?
Met de streamer als de forellen actief zijn, vooral met wooly buggers in diverse kleuren. Als ze op droog gaan dan uiteraard met CDC en hertenhaar met drijvende lijn.

vraag 7:
Met welke vlieg/streamer vis je het liefst?
De wooly bugger in verschillende kleuren en maten. Vang er altijd forel mee dus voor mij de vlieg om mee te starten. Favoriete kleur zwart en wit. Wat momenteel ook een echte forellenkiller is zijn de [ hoe zal ik het noemen ] kerstboomvliegen van Ben van der Meer. De forellen van forelvisvijvers de Zuilen kunnen deze vliegen niet met rust laten. [ bedankt Ben ]

vraag 8:
Doe je ook mee aan viswedstrijden?
Ja, inmiddels 5 NK Vliegvissen op Forel finales gevist met als beste resultaat een 13e plaats. Verder doe ik voor het derde jaar op rij mee met ons team Fly Supply aan het NK vliegvissen. Inmiddels een wedstrijd programma van 6 wedstrijden en de finale. Betreft 3 wedstrijden op open water en 3 op forelvisvijvers. Hierna vissen de nummers 1 t/m 30 van de eindstand na 6 wedstrijden de finale.

vraag 9:
Wat is het leukste dat je aan de waterkant hebt mee gemaakt?
Dat zijn er teveel om op te noemen, maar wat mij tot op heden het meeste aanspreekt is de sfeer en gezelligheid met name onder vliegvissers om tips, trucs en aanwijzingen met elkaar te delen. Om een voorbeeld te geven, hoe vaak zie je niet een vliegvisser een ander een vlieg geven die op dat moment ontzettend goed vangt. Zie dat als elkaar wat gunnen en delen. Denk dat een groot aantal mensen heden ten dage daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

vraag 10:
Hoe zij jij de toekomst van het vissen op forel?
Denk persoonlijk dat de forelvisserij in Nederland steeds populairder wordt.Heeft zeer zeker te maken met de media en de publiciteit die er de laatste jaren aan gegeven wordt. Op dit moment aardig wat forelvisvijvers in Nederland. Denk wel dat je als forelvisvijver je moet onderscheiden door zeer actief bezig te zijn in de vorm van wedstrijden en evenementen organiseren.

Verder wil ik jou nog veel succes wensen Chantal met de forelvisser.nl. Een site die een beetje forelvisser niet mag missen en zeker de moeite waard is.
Mijn complimenten.

Vr groet,
Herman Huzemeier

Bedankt Herman, voor het compliment en de leuke en leerzame antwoorden op deze vragen!
Als volgende is Jossette Warger uit Glanerbrug (nabij Enschede) aan de beurt; Ook zo benieuwd wat zij gaat invullen?

Wil je nog meer van deze leuke interviews lezen met forelvissers en vliegvissers op forel (BF-ers) ?
Bekijk dan in deze categorie de vele interviews met vissers uit heel Nederland en België:
http://deforelvisser.com/?cat=337

© Tekst / Fotografie: Herman Huzemeier / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk interview? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.