In de rubriek: Tien vragen aan…..
Willy Davina uit Oldenzaal

Vraag 01:
Wat is jouw favoriete visvijver en waarom?
Mijn favoriete visvijvers zijn toch wel Visdorado De Kool in Heelweg en Wild bijzonder vissen in Reutum.
Bij de Kool vind ik het zo mooi om de vrijheid die je er hebt en de natuurlijke ligging en de diversiteit van het aantal vijvers. De eigenaren zijn altijd vriendelijk en van het slag; “niet moeilijk doen als het makkelijk kan” en dat vind je ook bij Wild.

Vraag 02:
Vis je ook op andere wateren in Nederland of het buitenland?
Ik ga ook wel eens naar andere visvijvers, ik hou wel een beetje van variatie en een andere omgeving, waardoor je ook andere mensen leert kennen.

Vraag 03:
Hoe vaak vis je gemiddeld op forel of andere vissoorten?
Gemiddeld ga ik 2 á 3 x in de maand maar kom er momenteel ook door de crises niet meer aan toe helaas, maar hoop dat dat weer snel veranderd.

Vraag 04:
Ga je alleen of met vismaten?
Ik ga eigenlijk altijd alleen. Ik heb niet een echte vismaat en vind dat soms wel jammer, maar daar staat tegenover dat je kunt gaan wanneer je wilt en je geen rekening met die andere hoeft te houden. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen vismaat wil.


De camper om mee op visvakantie te gaan >>

Vraag 05:
Met welke hengels vis je?
Ik vis graag in het najaar met de korte spinhengel en dan over de bodem. Iedere aanbeet voel je dan op de top even laten gaan en aanslaan.
Momenteel vis ik graag met de tremarella hengels.

Vraag 06:
Wat is jouw favoriete techniek en met welk aas vis je het liefst?
Tremarella techniek vis ik graag mee en als aas gebruik ik wasmotten.

Vraag 07:
Wat zou je altijd nog eens graag willen weten over het vissen op forel?
Wat ik graag wil weten? Hoe kan ik mijn techniek nog meer verbeteren, zodat ik nog meer kan vangen.

Vraag 08:
Maak je ook zelf hengelsportmateriaal en wat vindt je daar leuk aan?
Ik maak zeker eigen vismateriaal, zoals mijn viskar.


Mijn hengelkar, helemaal zelf en zonder tekening alleen gedacht zo wil ik het hebben.

Daarnaast heb ik een deegstampertje gemaakt. Dit gebruik ik om het deeg wat ik gebruik, goed in het potje aan te stampen, zodat het deeg minder snel uitdroogt.


Het deegstampertje van Willy, zodat het minder snel uitdroogt

Ik maak ook graag mijn eigen onderlijnen, maar dan moet je de lijn strak houden ik heb daar een plankje voor ontwikkeld die ik een variabele strakheid kan regelen door het schroefje aan te draaien en de haken zitten lekker aan de lijn ik doe dit met een vernuftig apparaatje even een handigheid en dan gaat het vanzelf.


Willy heeft een plankje voor het maken van de onderlijnen ontwikkeld

Vraag 09;
Wat is het leukste dat je aan de waterkant hebt mee gemaakt?
Ik heb vele leuke dingen meegemaakt.
Ik was een keer aan het vissen op zalmforel die lekker wilden bijten ik had mijn koelbox dan ook al snel vol.
Toen kwam er een man met 2 jongens aanlopen van een jaar of 10.
De jongens probeerden van alles om een vis te vangen maar niets wat ze ook deden. Ik riep de jongens bij me om eens naar de vislijn te kijken nou ik kan je vertellen daar hadden ze haaien mee kunnen vangen. Ik heb er een wartel opgezet, met dunner onderlijn en een nieuwe haak en hun voorgedaan hoe zij het deeg moesten zetten en het binnen halen ervan. Nog geen 5 minuten later hadden ze allebei hun eerste vis. Daarna ging het steeds beter en vingen ze meer vis dan ik.
Dat zijn leuke dingen van de mensen, zeg ik maar. Die jongens waren de koning te rijk en zo hoort het ook, vind ik. Help iemand die het voor het eerst doet. Ik vind dat niet meer dan normaal.

Vraag 10:
Hoe zie jij de toekomst van het vissen op forel?
Hoe ik de toekomst van het vissen zie ik denk dat dat prima gaat, Mede ook door teams als de TFT waar Lars Lindermann een grote initiatiefnemer is, heeft het forel vissen een enorme vlucht genomen, waar men steeds verder de techniek ontwikkeld.
Ik denk dan ook dat het forelvissen gewoon ontzettend populair blijft mede ook omdat forel een veelzijdige vis is wat het eten ervan betreft. Je kunt ze stomen, roken, bakken, enzovoort.
En het is leuk en spannend om de vis op het droge te krijgen, wat nogal eens mis gaat.

Groeten

Willy Davina

Bekijk hier nog een leuk artikel van Willy Davina:
De vakantie vroeg in de bol en op naar de forelvijvers met camping >>

Bedankt Willy, voor de leuke en leerzame antwoorden op deze vragen!
Als volgende is Jarno Musters uit Waalwijk aan de beurt; Ook zo benieuwd wat hij gaat invullen?

© Tekst / Fotografie: Willy Davina / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk interview? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.