In de rubriek: Tien vragen aan…..
Jarno Musters uit Waalwijk

Vraag 01:
Wat is jouw favoriete visvijver en waarom?
Dat is De Gouden Vis in Biest Houthakker op het ogenblik.
Zijn leuke mensen die veel van je aan nemen kwa tips. Ze hebben mooie sterke en grote forellen en zalmforellen.

Vraag 02:
Vis je ook op andere wateren in Nederland of het buitenland?
Dat doe ik zeker wel. Ik probeer er zoveel mogelijk te bezoeken.
Het ontmoeten van nieuwe leuke en gezellige mensen, samen nieuwe technieken bespreken, de vangsten bespreken en natuurlijk de gezelligheid. Niet altijd te serieus, dus ook gewoon slappe klets tussendoor.

Vraag 03:
Hoe vaak vis je gemiddeld op forel of andere vissoorten?
Probeer elk weekend toch wel aan de vijver te zitten, mits ik geen witvis wedstrijd heb of te druk ben in mijn werkplaats met het maken van hengelrekken voor klanten.

Vraag 04:
Ga je alleen of met vismaten?
Meestal wel met vismaten. Het is een beetje het zelfde clubje altijd.
Tamara merkx, Ronald Merkx, Joop Merkx, Joris Geerts en Remco Smits.
En mijn hond Bo niet te vergeten natuurlijk, die wil ook meestal wel mee.
Maar alleen ga ik natuurlijk ook wel eens.

Vraag 05:
Met welke hengels vis je?
Ik vis met de Shimano shaking trout de 1 en 2.
En met de Shimano tremarella dx 1 t/m 4.
Met bij passende molens 1000tjes.

Vraag 06:
Wat is jouw favoriete techniek en met welk aas vis je het liefst?
Ik heb niet echt een favoriete techniek. Ligt eraan waar ik vis en met welke hengel.
Ik kijk meestal op welke vijver ik vis en pas daar mijn viswijze op aan.

Vraag 07:
Met welk aas vis je het liefst?
Ik vis nog altijd het liefst met de wasmot.
Maar ik moet zeggen dat de laatste tijd mijn verzameling met spuiten, gevuld met powerbait, aardig aan het uitbreiden is, haha. Je ontkomt er soms niet aan als je wat wil vangen, maar ik probeer het dan altijd nog eerst met een wasmot en powerbait.

Vraag 08:
Doe je ook mee aan viswedstrijden?
Ja zeker wel en de laatste tijd steeds meer.
Ik doe dat puur voor de spanning van een wedstrijd en de gezelligheid. Ik doe het zeker niet voor een podium-plek, want ik sta niet zo graag in de spotlight.

Vraag 09;
Wat is het leukste dat je aan de waterkant hebt mee gemaakt?
Het leukste, pffff, even na denken.
Ik maak altijd wel leuke dingen mee, dus dat zijn er best veel, maar het leukste is dan toch een paar maanden geleden geweest bij De Gouden Vis.
De Gouden Vis had zalmforellen uitgezet met een lintje. 3 Stuks die dag en het lintje was een gratis vis blok van 4 uur. Nou, na een uurtje vissen, vang ik dus een vis met een lintje. Het groepje van ons was kompleet aanwezig en nog wat bekenden. En als je zo iets vangt, wordt je dus homo genoemd, da’s standaard gewoon om de lol er in te houden en niet discriminerend bedoeld. Dat ging al snel over de hele vijver heen. Zelfs de gasten op het terras vonden het leuk en deden mee.
Na de vis onthaakt te hebben en nieuw aas eraan te hebben gedaan, gooide ik weer in. Na nog geen twee meter gesleept te hebben, weer beet! En ja, die aangeslagen. Zegt Tamara die naast me stond te vissen: “Die heeft ook een lintje hoor!” Ik zeg: “Nee jow, bende gij gek!
Maar na hem geschept te hebben; Warempel, ja hoor, inderdaad weer een lintje. Nou, toen was het hek van de dam en werd ik benoemd tot opperhomo. Het terras deed mee en die lagen helemaal dubbel. Echt een super dag was het geworden. Ook het kletsen op het terras, na de sessie vissen die dag, zal ik nooit vergeten.

Vraag 10:
Hoe zie jij de toekomst van het vissen op forel?
Hoe ik de toekomst zie?
Ten eerste dat ik nog lang op forel mag vissen op verschillende vijvers en veel leuke mensen leer kennen.
En ten tweede dat meer vrouwen gaan vissen en het gewoon een gezamelijke hobby word voor mannen en vrouwen en ook meer vrouwen bij wedstrijden tussen de mannen.
Weg met de taboe van vissen is voor mannen, want vissen is voor iedereen, vind ik!
Er zijn wel al wat vrouwen die vissen en ja, die mij er zeker uit vissen. Ik ben heel trots op die dames.

Hoop zo genoeg te hebben geschreven over mezelf. Willen de mensen meer weten? Spreek me gewoon aan. Altijd gezellig; ff kletsen.

Groeten Jarno

Bedankt Jarno, voor de leuke en leerzame antwoorden op deze vragen!
Als volgende is Roy Ensink aan de beurt; Ook zo benieuwd wat hij gaat invullen?

© Tekst / Fotografie: Jarno Musters / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk interview? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.