In de rubriek: Tien vragen aan…..
Berto van Nee uit Hoofddorp

Vraag 01:
Wat is jouw favoriete visvijver en waarom?
De Zuilen, waarom….??, omdat ik deze putten erg mooi vind qua natuur. Je waant je toch wel in het buitenland. Ook zijn deze vijvers lekker groot, het blijft een sport om de vis te vinden en vangen.

Vraag 02:
Vis je ook op andere wateren in Nederland of het buitenland?
Ja, ik vis ook wel op andere vijvers. Ook ben ik wel in het buitenland geweest, maar daar heb ik eigenlijk gevist op andere soorten. Trouwens, als ik op vakantie ga met mijn gezin, neem ik altijd wel een reishengel mee, waarmee ik ook altijd wel een paar keer ga vissen, in het land waar we dan zijn.

Vraag 03:
Hoe vaak vis je gemiddeld op forel of andere vissoorten?
Afhankelijk van mijn werk, maar gemiddeld één keer per twee á drie weken.

Vraag 04:
Ga je alleen of met vismaten?
Ik ga altijd met maatjes, veel leuker. Ook om op de terugweg elkaar een beetje te stangen over wie de meeste of de minste vissen heeft gevangen die dag, haha.

Vraag 05:
Met welke reels vis je?
Ik vis eigenlijk alleen met molens van Shimano. Afhankelijk van de visserij met een 1000 / 2500 / 8000.

Vraag 06:
Wat is jouw favoriete techniek?
Slepend vissen of jerken, vind ik het leukste. Lekker in beweging op zoek naar de vis.

Vraag 07:
Met welk aas vis je het liefst?
Als ik op forel vis, doe ik dat meestal met powerbait. Lekker kneden en een mooi wokkeltje maken. Dit heeft iemand mij zo geleerd en ik heb eigenlijk altijd wel gevangen op deze manier. Ook leg ik andere visser wel eens uit hoe je dat doet, da’s leuk en van elkaar leer je. Maar ik heb ook andere aassoorten bij me. Je weet het wel, als ze niet bijten op powerbait dan moet je wel wat anders kunnen uitproberen.

Vraag 08:
Doe je ook mee aan viswedstrijden, zo ja waar?
Ik heb zeven jaar achtereen meegedaan aan een snoekwedstrijd in Västervick in Zweden. Hoe gaaf is dat?!! De vijf grootste snoeken worden in maat bij elkaar opgeteld. Het competitiegevoel en de spanning om de meeste lengte bij elkaar te vangen in drie dagen. Je krijgt een camera mee, waar je slechts 15 foto’s mee kunt maken. Vol is vol !!!! Welke lengte (vis) zet je op je rolletje…??? Is 95 cm. genoeg of vang je nog grotere of niet??? Je weet het niet en je hebt maar drie dagen. De hoofdprijs was vroeger een Lund met trailer, niet misselijk toch?, maar tegenwoordig is het een geldprijs. Ook niet misselijk, want het bedrag was tot twee jaar terug nog € 10.000,00. Ook heb ik gevist in Noorwegen. Daar vingen we (grote) kabeljauwen, schellevissen, wijtingen, pollakken, scharren, haaien, roggen en nog ik zal er wel een paar vergeten zijn. Dit is qua natuur ook schitterend.

Vraag 09;
Wat is het leukste dat je aan de waterkant hebt mee gemaakt?
Ik zat een keer te karperen met een maat van me. Hij had toen nog geen baitrunnermolen en opeens vloog zijn hengel het water in. Wel een mooie aanbeet, haha, maar te laat gezien door mijn maatje. Wat zal ik doen?, was zijn vraag. Ik heb toen gezegd dat, als hij zijn hengel terug wilde, hij moest gaan zwemmen. En dat deed hij. In het midden van het kanaal (ca. 25 meter zwemmen), kon hij zijn hengel pakken. Al terug zwemmend zijn draad opwinden en ja hoor, de vis zat nog gehaakt. We hebben hier nog vaak om gelachen.

Vraag 10:
Hoe zie jij de toekomst van het vissen op forel?
Vraag me dat over een maand of acht nog maar eens, hihi.

Groetjes Chantal en tot ziens.

Bedankt Berto, voor de leuke en leerzame antwoorden op deze vragen!
Als volgende is Herman Huzemeier uit Heemstede aan de beurt; Ook zo benieuwd wat hij gaat invullen?

© Tekst / Fotografie: Berto van Nee / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk interview? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.